CEO-ul Apple, Tim Cook, a avut un an 2021 extrem de bănos, compania răsplătindu-l cu un pachet de compensații de 98,7 milioane de dolari, o sumă uriașă în comparație cu valoarea câștigurilor din 2020.

Pachetul salarial al lui Cook în 2021 a fost cu 558% mai mare decât în ​​2020, când compania i-a acordat o compensație de 15 milioane de dolari, relatează BusinessInsider.

Trebuie menționat, însă, că marea majoritate a compensațiilor lui Cook din 2021 au fost sub formă de acțiuni. Cu toate acestea, sunt acțiuni pe care Tim Cook le poate lichida oricând, iar acțiunile Apple încă se află la un nivel foarte bun, compania depășit recent pragul de evaluare de piață de 3 trilioane de dolari.

Totodată, Cook a primit și un stimulent de 12 milioane de dolari, bazat pe performanța financiară a Apple.

Ca să înțelegeți valoarea impresionantă a bonificațiilor primite din partea companiei, salariul său de bază este de 3 milioane de dolari.

În pachetul salarial de anul trecut, care s-a ridicat la un total de 98,7 milioane de dolari, a fost inclusă și o sumă de 630.630 de dolari în cheltuieli de securitate, dar și alți 712.488 de dolari pe care Apple i-a cheltuit pentru călătoriile personale cu avionul ale CEO-ului său.

Cook este CEO al Apple de zece ani. În 2021, a trebuit să se confrunte cu neliniștea tot mai mare a angajaților, unii angajați ai Apple Store organizând forme de protest față de companie, cu scopul de a obține condiții de muncă mai bune chiar în Ajunul Crăciunului.

Musk și Zuckerberg au salarii de 0 și 1 dolar, dar compensații de miliarde

Ca o comparație, alți lideri renumiți din Silicon Valley, cum ar fi CEO-ul Tesla, Elon Musk, și CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, au salarii onorifice în cadrul companiilor pe care le conduc. Salariul lui Musk în 2020 a fost de 0 dolari, iar al lui Zuckerberg a fost de 1 dolar, dar ambii au primit milioane sau chiar miliarde de dolari, în alte forme de compensare.

În cazul lui Elon Musk, se estimează că ar fi câștigat 6,7 miliarde de dolari în 2020, dar trebuie ținut cont că este și fondatorul companiei, dar și acționarul principal.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri