1 Februarie 2021

Marea Britanie a depistat varianta sud-africană la persoane care nu au un istoric de călătorie



Două persoane din sudul Angliei au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului fără să fi avut nicio legătură cu oameni care au călătorit recent, ceea ce a determinat ''testarea accelerată'' pentru a ţine transmiterea sub control.

Rezidenţii din anumite regiuni ale comitatului Surrey, la sud-vest de Londra, vor fi testaţi indiferent dacă prezintă sau nu simptome, a precizat autoritatea locală, scrie Agerpres.

Guvernul a anunţat în ianuarie că a detectat cazuri de infectare atât cu variantele sud-africană, cât şi cu cea braziliană, însă toate au fost legate de istoricul de călătorie.

Local Resilience Forum din Surrey a anunţat că va desfăşura un program de ''testare accelerată'' localizat în regiunea Woking a comitatului, care va contribui la monitorizarea atentă a oricărei transmiteri comunitare a noii tulpini şi va reduce contagierile suplimentare.

''Este o măsură preventivă. Cu cât identificăm mai multe cazuri de infectare cu această variantă, cu atât avem mai multe şanse de a o opri de la a se transmite mai departe'', a declarat Ruth Hutchinson, directorul departamentului de Sănătate Publică din Surrey.

Apariţia unor variante mai infecţioase în ultimele luni au ridicat întrebări referitoare la eficacitatea vaccinurilor împotriva acestora.



Citeste si