Circa 6 milioane de măşti de protecţie destinate Germaniei au dispărut în Kenya, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului federal al Apărării, transmit AFP şi dpa.

'Există 6 milioane de măşti de protecţie care au dispărut fără urmă în Kenya', a declarat purtătoarea de cuvânt, confirmând o informaţie apărută în publicaţia Der Spiegel, scrie Agerpres.

Măştile de tip FFP2 - standardul recomandat de OMS pentru personalul medical - au dispărut de pe un aeroport din Kenya la sfârşitul săptămânii trecute. Ele urmau să fie livrate în Germania la 20 martie, a scris Der Spiegel.

'Încercăm să aflăm mai multe', în special de ce măştile tranzitau prin Kenya, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt. Ea a dat asigurări că articolele, a căror provenienţă nu a fost precizată, nu fuseseră încă plătite de statul german.

Procurarea de materiale medicale de urgenţă în combaterea epidemiei revine armatei germane, cu asistenţă din partea Ministerului Sănătăţii.

La 17 martie, autorităţile cehe au confiscat 680.000 de măşti, precum şi aparate de ventilaţie din depozitul unei firme private din Lovosice, prezentând operaţiunea drept un mare succes împotriva traficului în domeniu. O parte dintre aceste măşti erau de fapt o donaţie chineză având ca destinaţie Italia.

Sursa foto: By ToKa74 / Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri