Compania energetica germana RWE vrea sa distribuie gaze naturale la scara intregii tari, a spus, luni, RWE, imediat dupa anuntul asemanator al companiei rivale E.ON, informeaza NewsIn citand Reutes. Directorul general al firmei RWE, Harry Roels a spus, la o conferinta dedicata industriei energetice, la Essen, ca filiala de retail Eprimo, pe care RWE a achizitionat-o recent, care vinde deja energie electrica, se pregateste sa intre in piata de gaze naturale, potrivit Reuters.

"Prin cumpararea, in decembrie 2006, a companiei distribuitoare Eprimo, achizitie care asteapta inca aprobarea arbitrului german pentru carteluri, am facut un pas important pentru extinderea activitatilor noastre de distributie de energie electrica si de gaze naturale", a spus Roels.

Compania Eprimo, cu sediul in landul Hesse, vinde energie electrica prin Internet si are deja 140.000 de conturi de clienti. Noua divizie a companiei E.ON, E WIE EINFACH, a spus ca va garanta preturi sub cele ale companiilor energetice locale, timp de doi ani pentru energia electrica si timp de un an, pentru gaze naturale. Roels a spus ca si RWE vrea sa faca o oferta cat se poate mai ieftina, dar a adaugat: "Nu avem mult spatiu de manevra". Cele 39 de milioane de locuinte din Germania reprezinta un interesant grup tinta, deoarece serviciile oferite de distribuitori sunt foarte cautate.

Companiile energetice reactioneaza la activitatile de reglementare si antitrust care au scazut comisioanele pentru trasnport energetic ale Germaniei si creat, fortat, posibilitatea accesului unor firme nou-venite in schema energetica. Decizia a incurajat multi oameni sa isi schimbe furnizorul de energie.

Analistii economici spun ca miscarile ar putea dauna relatiilor dintre marii jucatori ai pietei cu firmele locale. Multe firme locale cumpara energie electrica si gaze naturale en gros de la marile companii si castiga bine, prin livrarea de energie clientilor particulari, pe ultima suta de metri.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri