10 Ianuarie 2007

Rabobank a preluat controlul bancii elvetiene Sarasin

Banca olandeza Rabobank a anuntat marti ca a decis sa-si exercite dreptul de a-si majora pachetul de actiuni detinut la banca elvetiana Sarasin pana la 46%, iar drepturile de vot din cadrul consiliului de administratie al bancii elvetiene vor urca pana la 69%, informeaza NewsIn.

"Sarasin isi va mentine independenta operationala, ca una dintre cele mai importante banci private din Elvetia si va ramane listata la bursa elvetiana SWXS", au anunta cele doua banci intr-un comunicat comun. "Rabobank nu intentioneaza sa isi majoreze pachetul de actiuni detinute din grupul Sarasin peste acest nivel", continua comunicatul.

Banca olandeza Rabobank a candidat pentru preluarea CEC, impreuna cu grupurile Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Bank in consortiu cu Raiffeisen International Bank – Holding si Société Générale.

Grupul bancar olandez a for primul care s-a retras din cursa, inca din luna septembrie 2006, invocand schimbarea strategiei regionale si concentrarea pe pietele din Turcia si Polonia.



Citeste si