Ministrul britanic al comertului, Liam Fox, a declarat duminica ca sansele ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana sunt de ''50-50'' daca Parlamentul respinge acordul de divort incheiat intre Londra si Bruxelles, relateaza DPA si AFP.

Liam Fox a incurajat deputatii sa sprijine acordul semnat in noiembrie de premierul Theresa May si omologii sai europeni, spunand ca ratificarea sa de catre Parlament reprezinta singura modalitate de a fi "100% siguri" ca Brexitul va avea loc pe 29 martie 2019, conform Agerpres.ro.

"Daca nu vom vota pentru acest text, nu cred ca as da (concretizarii Brexitului) sanse mai mari de 50%", a declarat Liam Fox unul dintre principalii sustinatori al iesirii din UE, pentru Sunday Times.

Acordul cu privire la Brexit intre Londra si Bruxelles nu a fost inca ratificat de parlamentul britanic, unde nu se profileaza o majoritate in favoarea textului. Un prim vot prevazut pe 11 decembrie a fost anulat in ultimul moment de Theresa May pentru a evita un esec. El a fost amanat pentru a treia saptamana din ianuarie.

Daca textul va fi respins, "cred ca ati rupe legatura de incredere dintre electorat si Parlament", a afirmat Liam Fox. "Ne-ar duce intr-un teritoriu necunoscut, cu consecinte imprevizibile", a subliniat el.

"Singurul lucru care rupe legatura de incredere dintre electorat si Parlament este refuzul ministrilor precum Liam Fox de a avea incredere in alegatori, oferindu-le ultimul cuvant asupra Brexitului", a reactionat deputatul Layla Moran, favorabila organizarii unui nou referendum.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri