16 Noiembrie 2018

Bloomberg: Raportul anticoruptie al UE primeste degetul mijlociu in Romania



Gestul obscen al lui Florin Iordache a ajuns in atentia presei straine. Bloomberg, una dintre cele mai citite publicatii economice, titreaza cum unul dintre cei mai importanti politicieni din Romania “a aratat Uniunii Europene degetul mijlociu”, dupa raportul privind regresul democratic inregistrat pe plan local.

Dupa raportul MCV publicat marti de Comisia Europeana, in care Romania este dur criticata pentru regresul democratic, Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca guvernul va continua eforturile de a modifica legile Justitiei, scrie Bloomberg, care mentioneaza ca implicarea componentei politice in domeniul justitiei si campania de inlaturare a procurorilor sefi se afla in centrul criticilor aduse Romaniei, care incearca sa usureze presiunea asupra politicienilor corupti.

Nu este prima oara cand situatia politica din Romania ajunge in vizorul presei straine. De aproape doi ani, publicatii de top din lumea intreaga au scris constant despre protestele romanilor, precum si despre masurile si tacticile politicienilor romani de a subjuga domeniul Justitiei. Bloomberg este una dintre cele mai citite publicatii de business, cu influente majore asupra deciziilor oamenilor de afaceri, iar un astfel de articol reprezinta un adevarat pericol pentru economia Romaniei si imaginea pe care o lasa la nivel mondial.

Bloomberg scrie despre discursul lui Florin Iordache in care a criticat dur Uniunea Europeana si cum, la finalul acestuia, in timp ce parasea podiumul, a ridicat ambele degete mijlocii.

“Mergem mai departe in ciuda opozitiei Comisiei Europene”, a declarat Iordache, potrivit Bloomberg, care aminteste ca este autorul ordonantei care a declansat cele mai mari proteste din Romania de la caderea comunismului. “Vrem sa fim independenti, vrem sa luam decizii pe baza Constitutiei noastre si nu pe baza presiunii venite de la terti”, a adaugat Iordache.

Bloomberg citeaza ca politicianul a avut cel mai sfidator discurs din coalitia de guvernare care si-a atras critici din partea Uniunii Europene si a Statelor Unite pentru eforturile de a stopa lupta impotriva coruptiei. Nu in ultimul rand, publicatia aminteste ca Iordache este unul dintre apropiatii lui Liviu Dragnea, liderul PSD, blocat din a deveni premier de cele doua condamnari penal si care ar beneficia de pe urma legilor care i-ar reduce pedepsele.

Deputatul PSD Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru legile justitiei si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a facut, miercuri, un gest obscen catre opozitie chiar in plenul forului legislativ, dupa ce PNL si USR au solicitat respingerea OUG 90.

Gestul facut de Florin Iordache a avut loc dupa un discurs in plen, in care i-a atacat pe parlamentarii USR si PNL pentru criticile pe care le-au adus la modificarile legilor justitiei. In cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor, PNL si USR au solicitat respingerea OUG 90, mai ales dupa ce, marti, Comisia Europeana a publicat cel mai dur raport MCV de la instituirea mecanismului, acum 11 ani.



Citeste si