25 Octombrie 2006

Bernhard Spalt este noul manager de risc al Erste Bank

Consiliul de Supraveghere al Erste Bank l-a numit pe Bernhard Spalt manager de risc in Comitetul Executiv, in locul lui Christian Coreth, care este membru al consiliului de supraveghere al Bancii Comercile Romane (BCR)
Bernhard Spalt va intra in atributii de pe 1 noiembrie 2006. "Spalt il va inlocui pe Christian Coreth, care a decis sa isi reduca volumul de munca din motive de sanatate", se spune intr-un comunicat Erste Bank, citat de NewsIn. Coreth va demisiona din Comitetul Executiv la finele lunii octombrie, dar va continua sa fie prezent in consiliile de supraveghere ale BCR si esk spoitelna, subsidiarele grupului Erste Bank.

Christian Coreth a devenit membru al Erste Bank. Coreth s-a ocupat de integrarea casei de economii a Cehiei si este membru al consiliului de administratie Erste Bank din 1994. Coreth a fost responsabil din iulie 2004, in calitate de membru al Comitetului Executiv, de managementul de risc.

Spalt si-a inceput cariera la Erste Bank din 1991. Acesta a devenit in iulie 2002 director de management strategic de risc al Erste Bank si membru al consiliului de supraveghere al esk spoitelna, Erste Bank Hungary si Bank Prestige.

Erste Bank a fost infiintata in 1819, fiind prima casa de economii din Austria. Banca are in acest moment peste 15 milioane de clienti, din care peste 12 milioane in tari din Europa Centrala si de Est: Croatia, Republica Ceha, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria, potrivit reprezentantilor bancii. in luna iulie, Erste a intrat si pe piata ucraineana, prin achizitia a 50,5% din actiunile bancii Prestige, pentru 27,7 milioane euro. Banca a avut un profit net de 448 milioane euro pe primul semestru din 2006 si avea active de peste 160 miliarde euro la 30 iunie, arata raportul financiar semestrial al Erste Bank.

Banca Comerciala Romana este cea mai importanta banca din Romania, cu active de peste 11 miliarde euro. Potrivit estimarilor, la sfarsitul anului 2006, activele BCR vor ajunge la aproximativ 13 miliarde euro.

Banca are in prezent 455 sucursale si agentii in intreaga tara, avand unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. BCR a avut un profit brut de 210 milioane euro (aproximativ 741 milioane lei) dupa primele opt luni ale anului 2006, cu 50,5% mai mare decat in acelasi interval din 2005, potrivit datelor oficiale ale bancii.

Profitul net dupa opt luni, dupa impozitare si participatii minoritare, a fost de 177,8 milioane euro (627 milioane lei), cu 50,2% mai mare decat se inregistrase dupa primele opt luni din 2005.



Citeste si