22 Septembrie 2006

Producatorii japonezi de automobile si-au reluat activitatea in Thailanda

Producatorii de automobile japonezi si-au reluat, in cursul zilei de joi, activitatea in Thailanda dupa ce cu o zi in urma sistasera procesul de productie pe fondul puciului organizat de fortele militare.

Grupurile Nissan Motor Co. si Mazda Motor Co, care in cursul zilei de miercuri sistasera productia la uzinele proprii din Thailanda, au declarat ca au reluat activitatea, care momentan se desfatoara in parametri normali. Alte doua grupuri japoneze, Honda Motor Co. si Toyota Motor Corp. au facut anunturi asemanatoare, confirmand reluarea productiei.

Majoritatea producatorilor de automobile japonezi au uzine de productie si centre de export in Thailanda, care a oferit conditii bune pentru a atrage producatorii de vehicule si a dezvolta un sector puternic al pieselor de schimb.

Anumiti comercianti au pus scaderile inregistrate la bursa de companiile japoneze pe seama ingrijorarilor legate de o posibila intrerupere pentru o perioada mai lunga a productiei din Thailanda, dar situatia s-a stabilizat in cursul zilei de joi, actiunile companiilor Mazda, Nissan si Honda inregistrand chiar mici majorari.



Citeste si