Locuitorii din Nigeria sunt cei mai optimisti de pe glob in privinta evolutiei economiei in 2016. Ei sunt urmati de cei din tari ca Bangladesh, China si Vietnam, cu mult mai optimisti decat europenii, potrivit unui sondaj de opinie Gallup International, la care au raspuns peste 66.000 de oameni din 68 de tari.

Aceste tari optimiste sunt si printre cele cu un nivel al saraciei crescut, exceptand China. De altfel, studiul arata un trend al optimismului fata de prosperitatea economica in tarile mai putin dezvoltate, fapt pentru care urmatorii optimisti de pe glob se regasesc in Pakistan, Maroc si India.

Locuitorii din Congo, la fel de optimisti ca danezii

Dupa aceste tari, se afla Arabia Saudita, insa fara sa fie o surpriza a topului: economia sa este bazata pe petrol, care genereaza 45% din PIB. Fiji si Congo sunt, de asemenea, optimiste si mult mai optimiste decat multe tari din Europa. De fapt, cea mai optimista tara europeana este Danemarca, aflata pe acelasi loc cu Congo.

Printre tarile europene optimiste isi fac loc timid si Irlanda si Islanda, urmate de Kosovo si Olanda la limita de jos. Astfel, locuitorii din Papua Noua Guinee sunt de cinci ori mai optimisti decat olandezii, spre exemplu.

La polul opus, pesimistii planetei sunt locuitorii din Grecia, urmati de cei din Suedia, Austria si Italia. Locuitorii din Africa de Sud, Hong Kong si Irak sunt si ei printre cei mai pesimisti in privinta economiei in 2016. Per total, studiul arata un nivel al pesimismului accentuat printre tarile europene, asa ca din top nu lipsesc nici Franta, Finlanda, Germania si Marea Britanie. Romania si Bulgaria nici nu apar in studiu, insa vecinii nostri sarbi si ucraineni intra tot in categoria pesimistilor.

Dintre puterile lumii, Rusia a intrat in categoria tarilor optimiste, insa printre ultimele locuri, iar SUA s-au clasat prin statele usor pesimiste.

Sursa foto: Lorimer Images/Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri