5 Decembrie 2014

Putin, radical cu privire la sistemul global antiracheta: O amenintare care "ofera iluzia invincibilitatii"



Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, in discursul sau anual privind starea natiunii, ca sistemul global de aparare antiracheta este "o amenintare pentru toata lumea", care "ofera iluzia invincibilitatii", potrivit Moscow Times.

In opinia presedintelui rus, cea mai sensibila problema in ceea ce priveste securitatea internationala a fost decizia Statelor Unite "de a abandona Tratatul de aparare impotriva rachetelor balistice in 2002".

Crearea unui sistem global de aparare antiracheta este "o amenintare pentru toata lumea", care "ofera iluzia invincibilitatii", a subliniat liderul de la Kremlin, in discursul sustinut in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, noteaza Mediafax. Putin a adaugat ca, desi nu vrea sa se angajeze intr-o noua cursa a inarmarii, Rusia isi va asigura apararea chiar si in "conditiile (globale) actuale".

Presedintele a mai afirmat ca Rusia nu vrea sa abandoneze relatiile cu Statele Unite si Europa, dar incearca de asemenea sa dezvolte legaturi cu America Latina si Asia de Est.



Citeste si