3 Octombrie 2014

Pierre Moscovici, comisar UE pentru Afaceri Economice, a avut un ton combativ in UE



Fostul ministru francez de Finante Pierre Moscovici, desemnat comisar UE petnru Afaceri Economice, a avut o atitudine combativa in Parlamentul European, unde capacitatea sa de a analiza obiectiv situatia finantelor franceze este pusa la indoiala, noteaza AFP.

In cursul audierilor, Moscovici a dat asigurari ca nu va fi "nici avocatul, nici procurorul Frantei", unde a fost ministru de Finante in perioada 2012 - 2014.

"O spun din nou, o voi spune inca o data, ma aflu aici pentru a aplica regulile, pentru a asigura credibilitatea regulilor, nu pentru a le modifica in mod creativ, nu pentru a apara o derogare sau alta", a spus Pierre Moscovici, criticat de politicieni de dreapta din Germania si Franta pentru ca nu a reusit sa reduca deficitul public, noteaza Mediafax.

Audierea comisarului francez a avut loc intr-un moment critic, in contextul prezentarii proiectului de buget pentru anul 2015, care prevede un deficit de 4,3% din PIB, dupa 4,4% anul acesta. "Desemnarea domnului Moscovici provoaca iritare, dupa esecurile avute in calitatea de ministru al Finantelor", a declarat deputatul francez de dreapta Alain Lamassoure, membru al partidului Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP).



Citeste si