26 Septembrie 2014

Iateniuk indeamna Occidentul sa nu renunte la sanctiunile impotriva Rusiei



Premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, le-a cerut statelor occidentale sa mentina sanctiunile impuse Rusiei, avand in vedere ca Ucraina nu si-a recapatat integritatea teritoriala, relateaza AFP.

"Ii indemnam pe partenerii nostri sa nu ridice sanctiunile, deoarece Ucraina inca nu a recapatat controlul asupra integritatii teritoriului sau", a declarat Iateniuk, la Adunarea Generala a ONU, denuntand din nou "invazia" rusa in estul Ucrainei.

Cu cateva ore mai devreme, presedintele american Barack Obama a promis, intr-un discurs la ONU, ca occidentalii vor anula sanctiunile, daca Rusia va alege "calea diplomatiei si a pacii", potrivit Mediafax.

"Nu avem incredere in cuvinte, credem doar in fapte si actiuni", a afirmat Iateniuk, indemnand Rusia sa "repecte prevederile acordului incheiat la Minsk, pe 20 septembrie, cu privire la o incetare a focului" in estul Ucrainei. "In fiecare zi, pierdem militari ucraineni" in lupte cu separatisti prorusi, a denuntat premierul ucrainean.

El a criticat pozitia Rusiei, apreciind ca aceasta tara "este mai mult un membru al insecuritatii, decat un membru al Consiliului de Securitate" al ONU, deoarece nu respecta principiile Natiunilor Unite.



Citeste si