10 Iulie 2014

POZA ZILEI si cele 7 recorduri inregistrate dupa Brazilia - Germania



Germania s-a calificat in finala Cupei Mondiale, dupa ce a invins la Belo Horizonte, cu scorul de 7-1 (5-0), Brazilia, in semifinalele competitiei. Aceasta confruntare va intra in istoria campionatelor mondiale nu doar pentru scorul urias de pe tabela, ci si pentru o serie de recorduri avandul in prim plan pe atacantul german, de origine poloneza, Miroslav Klose.

  • "Miro" Klose, golgheter all time

In minutul 23 al semifinalei dintre Brazilia si Germania, scor 1-7, atacantul Miroslav Klose (36 de ani) a majorat diferenta la 2-0 si a înscris, astfel, cel de-al 16-lea sau gol la Campionatele Mondiale, depasind cu un gol recordul all-time detinut chiar de catre brazilianul Ronaldo(15).

  • Cele mai multe goluri marcate intr-o semifinala

Diferenta de scor dintre Brazilia si Germania a mai fost intalnita de doar trei ori in etapa semifinalelor la un Campionatul Mondial de Fotbal. Recordul anterior a fost inregistrat in anul 1930, cand Uruguay invingea Yugoslavia 6-1, iar Argentina distrugea Statele Unite cu acelasi scor, dar si 1954, moment in care tot Germania umilea Austria cu 6-1.

  • Cele mai multe goluri inscrise de o tara la Cupa Mondiala

Germania a devenit tara cu cele mai multe goluri marcate in istoria Cupelor Mondiale (223). Inainte de inceperea meciului, nemtii se aflau in spatele Braziliei in acest clasament, cu 4 goluri mai putin.

  • Cea mai drastica infrangere suferita de o tara gazda

Anterior, cele mai severe infrangeri suferite de gazde au fost cunoscute de Suedia pe 29 iunie 1958 in fata Braziliei (2-5) si de Africa de Sud pe 16 iunie 2010 contra Uruguay (0-3).

  • Cele mai rapide patru goluri inscrise consecutiv

Germania a inscris patru goluri in doar sase minute impotriva Braziliei, ceea ce reprezinta un record pentru o semifinala de Campionat Mondial. De asemenea, germanul Tony Kroos a inscris o dubla (golurile de 3-0 si 4-0) in minutele 24 si 26, dar timpul dintre cele doua reusite a fost de 69 de secunde. Kroos devine astfel jucatorul care a marcat cea mai rapida "dubla" din istoria mondialelor.

  • "Miro" Klose, primul fotbalist care a jucat 4 semifinale

Pe langa cele mai multe goluri marcate in istoria campionatelor mondiale, Miroslav Klose a devenit, totodata, si primul fotbalist care a jucat patru semifinale consecutive la acest eveniment. Miroslav Klose a marcat primul gol la un Campionat Mondial in urma cu 12 ani, intr-o victorie cu 8-0 contra Arabiei Saudite, cand a reusit chiar o "tripla". Mai mult decat atat, neamtul l-a egalat pe brazilianul Cafu, in clasamentul jucatorilor cu cele mai multe victorii la Cupa Mondiala, ambii cu cate 16.

  • Golul cu numarul 2.000 pentru Germania

Primul gol al meciului inscris de Thomas Muller a reprezentat "reusita" cu numarul 2.000 pentru nationala Germaniei in toate competitiile internationale de la infiintare si pana in prezent. Fritz Becker a inscris pentru prima data in istorie pentru Germania in 1908.



Citeste si