Testele de stres derulate la nivel european au aratat ca sistemul bancar din Grecia este bine capitalizat, a declarat Andrea Enria, presedinte al Autoritatii Bancare Europene, organism care a coordonat testele in Uniunea Europeana (UE), potrivit cotidianului elen Kathimerini, citat de Reuters.
"Bancile din Grecia, chiar si in cel mai pesimist scenariu, au o rata de adecvare a capitalului cu 2,44 miliarde de euro peste pragul de 5% stabilit", a spus Enria, preluat de Mediafax.

Doua banci din Grecia, ATEbank si EFG Eurobank, ambele cu activitati in Romania, nu au trecut testele de stres europene, ale caror rezultate au fost anuntate saptamana trecuta.

Tarile care au acorduri de finantare cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana pot sa-si faca mai putine griji pentru sistemul bancar, intrucat aceste pachete prevad fonduri pentru eventuale probleme ale sectorului.

In Grecia, autoritatile au infiintat Fondul de Stabilitate Financiara, care va dispune de zece miliarde de euro.

Opt banci din UE nu au trecut testele de stres, dintre care EFG Eurobank, ATEbank si Volksbank Austria, prezente in Romania. Cele trei banci au obtinut indici Core Tier 1 (raportat la riscul total) pentru 2012, intr-un scenariu pesimist, de sub 5%, nivelul minim necesar promovarii. Astfel, EFG Eurobank a realizat un indice de 4,6%, ATEbank de -6%, iar Oesterreichische Volksbanken de 4,5%.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri