Atacurile asupra bancilor italiene sunt nejustificate, iar economia Italiei este intr-o situatie diferita comparativ cu statele care au primit ajutor financiar extern, a declarat, luni, ministrul de Externe, Franco Frattini, citat de Reuters.www.mediafax.ro
Frattini, aflat in vizita la Beijing, a adaugat ca va discuta cu oficiali chinezi despre o majorare a investitiilor Chinei in Italia, informeaza Mediafax.

Investitorii au fost ingrijorati, in ultima perioada, ca Italia, a treia mare economie a zonei euro, ar putea fi urmatorul stat atras in criza datoriilor din zona euro, din cauza datoriei de stat foarte mari. Italia are datorii de 1.600 miliarde de euro, reprezentand 120% din PIB. Actiunile bancilor din Italia au inregistrat fluctuatii puternice in ultimele saptamani, din cauza temerilor privind criza datoriilor suverane.

Grecia, Irlanda si Portugalia au primit ajutor financiar extern de la Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, dupa ce cresterea costurilor de imprumut a ingreunat finantarea de pe pietele internationale.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri