13 Mai 2011

Intesa Sanpaolo si Societe Generale, investigate in cazul ofertei Lactalis pentru Parmalat



Bancile Intesa Sanpaolo si Societe Generale au fost incluse de procuratura din Milano intr-o investigatie referitoare la manipularea bursei, in legatura cu oferta grupului francez Lactalis pentru producatorul italian de lactate Parmalat, a declarat o sursa implicata in ancheta, citata de Reuters.

Lactalis, cel mai mare producator de lactate din Europa, a cumparat in martie o participatie de 29% la Parmalat si a oferit luna trecuta 3,4 miliarde de euro pentru restul companiei, in vederea formarii celui mai mare grup de profil la nivel mondial, scrie Mediafax.

Grupul francez a anuntat in martie ca achizitioneaza 15,3% din actiunile Parmalat de la trei fonduri de investitii, pentru 744 milioane de euro, si a ajuns astfel la o participatie de 29% la compania italiana.

Intesa Sanpaolo si divizia din Italia a Societe Generale au fost incluse in investigatie pentru ca nu au prevenit comportamentul ilegal al angajatilor, a spus sursa.

Intre patru persoane anchetate se afla Fabio Cane, seful proiectelor speciale si al operatiunilor cu actiuni la divizia de investment banking a Intesa Sanpaolo, si sotia sa, Patrizia Micucci, sefa operatiunilor de investment banking din Italia ale Societe Generale.

Ancheta ii vizeaza si pe presedintele bancii franco-americane Lazard in Italia, Carlo Salvatori, si pe Massimo Rossi, reprezentantul a trei fonduri de investitii care au detinut actiuni Parmalat.

Cane este investigat pentru folosirea de informatii confidentiale, iar ceilalti pentru manipularea pietei.

Reprezentantii Intesa Sanpaolo au refuzat sa comenteze.



Citeste si