Grupul francez Lafarge vrea sa vanda operatiunile de gips, tranzactie prin care ar putea obtine cel putin un miliard de euro, in cadrul eforturilor de a reduce datoriile de 16 miliarde de euro, potrivit Financial Times, relateaza Mediafax.
Lafarge, al doilea producator de materiale de constructii la nivel mondial dupa vanzari, a distribuit la inceputul acestei saptamani o nota informativa catre potentiali cumparatori si a atras deja interesul unora dintre acestia.

Grupul ar putea fi nevoit, insa, sa divizeze unitatea, care are 8.000 de angajati si operatiuni in 70 de state.

Fondurile de investitii KKR si Advent se numara printre cei interesati sa preia controlul activelor lucrative ale diviziei europene de gips, potrivit unor surse apropiate situatiei. Alte surse apreciaza ca vanzarea activelor din Europa ar putea aduce 900 de milioane de euro.

Citeste si Gigantii din private equity stau cu ochii pe divizia americana de gips a Lafarge

Divizia europeana a furnizat jumatate din vanzarile de 1,4 miliarde de euro inregistrate anul trecut de intreaga unitate producatoare de gips. Lafarge ar putea include in vanzare si activele est-europene, noteaza publicatia citata.

Vanzarile grupului francez pe piata cimentului din Romania au scazut anul trecut cu 20%, dupa reducerea cu 18,5% a volumului livrat.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri