O cladire administrativa situata in complexul rezidential al liderului Muammar Kadhafi din Tripoli a fost distrusa duminica seara pentru ca adapostea un centru de "comandament si de control" al fortelor libiene, a declarat un oficial militar din cadrul coalitiei, potrivit Mediafax.
"In cadrul rezolutiei 1.973, continuam sa vizam tinte care presupun o amenintare directa pentru poporului libian si care impiedica instaurarea zonei de interdictie aeriana", a adaugat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.

Pretul petrolului, influentat de razboi

Pretul petrolului a crescut luni
cu peste 2%, depasind 116 dolari pe baril, in urma raidurilor aeriene si atacurilor cu rachete asupra Libiei, transmite Reuters.

Contractele futures cu titei Brent au urcat puternic in prima parte a sedintei de tranzactionare de luni, dupa ce fortele coalitiei internationale au atacat pozitii ale regimului de la Tripoli intr-o operatiune mandatata de Organizatia Natiunilor Unite, menita sa-l determine pe liderul Muammar Gaddafi sa inceteze ofensiva militara impotriva rebelilor si violentele contra populatiei civile.

Presedintele Traian Basescu a declarat
la TVR ca Romania nu are de ce sa se pronunte in momentul de fata in privinta situatiei din Libia, deoarece tara noastra a anuntat deja ca este solidara si respecta fara niciun comentariu rezolutia 1973 a ONU din 17 martie. Traian Basescu a spus ca Romania va actiona in interiorul NATO si se va alinia deciziilor Aliantei.

Rezolutia ONU prevede stabilirea unei zone de interdictie aeriana in Libia, in vederea protejarii populatiei civile. "Consider fara niciun fel de retinere ca un sef de stat care trage in propriul popor nu mai are niciun fel de legitimitate", a spus Traian Basescu. Presedintele a mai spus ca, in acest moment, NATO nu actioneaza pe teritoriul Libiei, iar Romania, ca membru al Aliantei, a participat la toate procesele de decizie politica din interiorul acesteia si la procesele de planificare militara. "Cand NATO va lua o decizie, Romania va fi acolo", a spus seful statului.

Sunteti de acord cu bombardarea Libiei? RASPUNDETI AICI.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri