Mai multe companii mari de electronice din Japonia afectate de seismul care a zguduit saptamana trecuta arhipelagul si de valurile tsunami care au urmat intentioneaza sa transfere o parte din liniile de productie in Mexic, in viitorul apropiat, transmite Ria Novosti.
Decizia are la baza necesitatea de a reinnoi imediat productia pentru piata nord-americana, a declarat presedintele Camerei Nationale a Industriei Electronicelor din Mexic, Sierra Ortiz, scrie Mediafax.

"Dezastrul care a lovit Japonia forteaza producatorii niponi de electronice si tehnologie IT&C sa mute o parte din productie in Mexic, unde deja au personal cu inalta pregatire. Apropierea noastra de SUA a jucat, de asemenea, un rol important in luarea deciziei, deoarece astfel costurile de productie vor fi semnificativ mai mici", a adaugat Ortiz.

Panasonic a oprit activitatea la trei fabrici, unde sunt produse echipamente audio, camere digitale si lentile. Canon a inchis opt uzine, iar Nikon si Sony au suspendat de asemenea productia unor fabrici.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri