15 Martie 2011

Moody's: Seismul din Japonia nu va fi urmat in viitorul apropiat de o criza financiara



Agentia de evaluare financiara Moody's Investor Service apreciaza ca seismul devastator care a zguduit vineri Japonia nu va fi urmat in viitorul apropiat de o criza financiara, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

"Nu vedem o criza financiara imediata. Consideram ca pietele vor furniza fonduri guvernului", a declarat Tom Byrne, vicepresedinte al Moody's.

Agentia este ingrijorata, insa, de grupurile energetice, precum Tokyo Electric Power, care exploateaza centralele nucleare aflate in dificultate dupa cutremurul de vineri, de companiile de rafinare a petrolului, de asiguratori sau operatorii de cai ferate.

Marile banci nipone "par in regula" deoarece nu au o expunere mare in zonele cele mai afectate de dezastru, ceea ce nu se poate spune despre unele institutii de credit regionale, a mentionat Byrne.

El apreciaza, de asemenea, ca yenul s-ar putea aprecia, asa cum s-a intamplat dupa cutremurul din 1995, din Kobe, in conditiile in care guvernul a lichidat activele din strainatate pentru a finanta reconstructiile.



Citeste si