Grupul olandez ING, prezent si in Romania, a anuntat ca va restitui anticipat statului inca doua miliarde de euro din ajutorul de stat de 10 miliarde euro primit in anul 2008, reducand suma totala datorata guvernului de la Amsterdam la trei miliarde euro, transmite Reuters.
ING intentioneaza sa rascumpere titlurile de rang intai in valoare de trei miliarde euro detinute inca de stat in luna mai a anului viitor, anunta Mediafax.

Guvernul olandez a injectat 40 de miliarde de euro in 2008 pentru sprijinirea sectorului finannciar, nationalizand ABN AMRO si deruland infuzii de capital la ING, Aegon si SNS Reaal.

Ministerul Finantelor a anuntat in decembrie ca bancile si companiile de asigurari vor putea plati anticipat datoriile.

In ultimele saptamani, ING si Aegon au anuntat ca vor efectua plati semnificative catre stat.

ING a rascumparat deja, la finele lui 2009, jumatate din titlurile de 10 miliarde euro emise catre stat si intentioneaza sa-si achite integral datoria pana in mai 2012. Banca a platit in 2009 o prima de 606 milioane euro ca penalizare de rambursare anticipata.

Potrivit unui comunicat transmis luni, grupul isi va exercita optiunea de a rascumpara titluri de doua miliarde euro pe 13 mai 2011.

Rascumpararea anticipata presupune un cost suplimentar de 50%, plata totala ajungand astfel la trei miliarde euro.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri