9 Februarie 2011

News Corp ar putea sa vanda MySpace pentru 200 mil. dolari



Reteaua de socializare MySpace ar putea fi tinta unei achizitii pentru o suma cuprinsa intre 50 si 200 milioane dolari, dupa ce in 2005 a fost cumparata cu 580 milioane dolari de catre gigantul media News Corp, scrie Bloomberg Bloomberg.

MocoSpace, o retea sociala din Boston care se adreseaza sectorului de telefonie mobila, a contactat News Corp, dupa ce compania din New York afirmase la inceputul lunii februarie ca ia in considerare vanzarea MySpace, a spus Justin Seigel, directorul MocoSpace.

Chase Carey, directorul operational al News Corp, a informat investitorii in urma cu doua zile ca vrea sa vanda reteaua sociala. La momentul respectiv, Carey a declarat, fara a preciza numele companiilor, ca sunt numerosi cumparatori interesati de MySpace.

In urma declaratiilor lui Carey, oficialii MocoSpace au avut intalniri cu mai multi bancheri de investitii si au avut discutii cu reprezentantii News Corp, potrivit lui Siegel.

MySpace a anuntat luna trecuta ca va disponibiliza 500 de angajati (47% din personal), ca parte dintr-un amplu proces de restructurare. In etapa precedenta de reorganizare, MySpace a redus personalul cu 30%, dupa ce vanzarile din publicitate au inregistrat scaderi si rivalul Facebook l-a depasit ca numar de utilizatori in Statele Unite ale Americii.



Citeste si