10 Decembrie 2010

Alte vesti bune in IT: Gigantul IBM ar putea deschide un centru de dezvoltare la Targu Mures



Un centru de cercetare al IBM in care va fi instalat un "supercomputer" la care sa se conecteze intreaga zona balcanica ar putea fi infiintat in municipiul Targu Mures, a anuntat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, informeaza Mediafax.

"Insist pe aceasta colaborare pe care domnul primar (Dorin Florea - n.r.) a initiat-o cu IBM Research. Sper ca Romania sa aiba un asemenea centru", a spus Vreme, la lansarea proiectului "Digital Mures".

Consultantul Primariei Targu Mures Virgil Stan a precizat ca primarul va avea o intalnire pe aceasta tema, vineri, la Palatul Victoria si cu un vicepresedinte IBM Reserch.

"Maine (vineri - n.r.), domnul primar Florea va avea o intalnire, la Palatul Victoria, cu domnul prim-ministru si cu un vicepresedinte al IBM Reserch, una dintre persoanele cele mai importante pe zona centrelor de dezvoltare, iar ideea este exact de atragere si de aducere a IBM la Targu Mures pentru a dezvolta un centru - unul dintre cele 10 sau 11 centre care sunt deschise astazi in lume. Oricum, ar fi un centru care ar deservi toata zona balcanica si ar insemna un prim pas foarte important pentru ceea ce urmeaza sa construim", a declarat Virgil Stan.



Citeste si