In jur de 650 dintre cele 1.650 de posturi pentru care 75 de companii au cautat angajati in acest weekend la targul "Angajatori de Top" au fost din domeniul industriei informatice si a celei de telecomunicatii, potrivit reprezentantilor Catalyst Solutions, organizatorii evenimentului. Printre companiile care cauta oameni se numara si filialele celor mai mari producatori de software la nivel global, companiile Microsoft, Oracle, IBM sau Adobe.
La editia din acest weekend a targului Angajatori de Top au fost cu 5% mai multe posturi disponibile comparativ cu editia din primavara a evenimentului, cresterea numarului de slujbe datorandu-se industriilor IT&C si outsourcing. Chiar daca targul s-a terminat de doua zile, in cele mai multe cazuri persoanele care isi doresc sa se angajeze pot continua sa isi depuna CV-urile pe adresele de contact ale companiilor.

Cele mai multe posturi au fost oferite de producatorul de jocuri pentru telefoane mobile Gameloft (165 de locuri de munca) si de divizia de IT a bancii americane de investitii Morgan Stanley, care a venit la targ cu 135 pozitii pentru romanii interesati sa lucreze la in Ungaria, la Budapesta.

Pe de alta parte, Microsoft Romania a pus la dispozitie 20 de locuri de munca, in timp ce subsidiara locala a producatorului american de software Oracle a venit cu 28 de joburi disponibile, dintre care 13 pe segmentele software si hardware, opt pe costumer services si telesales, cinci in financiar si doua pentru internshipuri.

“In prezent avem 30 de pozitii deschise, pentru care cautam in special candidati vorbitori de franceza si germana. Insa, la aceasta editie a targului, am observat o prezenta mult mai redusa a candidatilor vorbitori de limbi straine pe profilul pe care il cautam noi” a afirmat pentru wall-street.ro Georgiana Pascale, recruiter la TechTeamGlobal, unul dintre cei mai importanti furnizori locali de servicii de outsourcing IT.

Cele 30 de pozitii deschise sunt pentru specializarile IT Helpdesk technician, Helpdesk travel agent, Customer technical support.

In general, compania cauta studenti in anii terminali sau proaspeti absolventi de Politehnica, Cibernetica, Matematica - Informatica, Limbi straine, Georgrafie – Turism, iar experienta este de dorit, dar nu constituie un criteriu eliminatoriu.

“Anterior participarii la targ, am postat mai multe oferte de angajare si pe site-urile de recrutare si au aplicat circa 600 de candidati. De regula, doar 20% din CV-urile depuse de candidati ajung intr-o etapa ulterioara a procesului de angajare”, a mai spus reprezentantul TechTeam Global, companie care are 250 de angajati in Bucuresti si 50 in provincie. Aproximativ jumatate din personalul furnizorului de servicii IT a fost recrutat in acest an.

Alte companii de outsourcing IT care au participat la targ sunt Wipro Technologies (15 joburi) Competence Call Center Bucuresti (pozitii entry- level pentru studenti sau absolventii care cunosc cel putin o limba straina), Accenture, WNS si Genpact.

“Intentionam sa angajam cateva sute de persoane in acest an, deoarece exista o tendinta de crestere in industria BPO (n.red business process outsourcing), de a transfera cat mai multe procese in centrele din Romania. In urmatoarele luni, echipa noastra se va extinde cu cateva sute de pozitii in Bucuresti si Cluj: 80% la nivel de entry si middle level si 20% poziþii manageriale. Viitorii angajati vor fi absolventi cu studii superioare economice sau de limbi straine / filologie (cu si fara experienta) pentru pozitii de contabilitate furnizori, contabilitate clienti, managementul comenzilor, achizitii, colectari creante, precum si contabilitate generala si controllership”, explica Olga Botusan, manager de recrutare in cadrul Genpact Romania.

Chiar daca piata locala de servicii de outsoucing IT s-a dezvoltat ca urmare a crizei, printre companiile care au oferit locuri de munca la targul “Angajatori de top” s-au numarat si producatorul de software financiar Clarity Systems achizitionat recent de IBM (30 de joburi), compania de solutii pentru testarea echipamentelor de retea Ixia (10 joburi), Microsoft, IBM Romania, Adobe Romania, Infineon, Dell Services (20 de pozitii), Route 66, Star Storage, Lyngsoe Systems, 1&1 Internet Development, TeamNet Collaborate, HP, Akka Romserv (5 pozitii), UTI si Ericsson.

“Avem peste 40 de pozitii deschise in domeniul IT si cautam candidati atat pentru posturi care nu necesita experienta, cat si pentru joburi cu experienta. In ceea ce priveste joburile de entry level, ne intereseaza tineri care sa aiba cunostinte software si care, chiar daca nu au lucrat in alta parte, sa fi participat in proiecte universitare in domeniul lor. Noi sustinem dezvoltarea lor ulterioara, insa trebuie sa vedem ca au un tip de gandire <<out of the box>>”, spune Nicoleta Nae, director de resurse umane in cadrul companiei 1&1 Romania, care furnizeaza solutii de gazduire web.

Compania are 170 de salariati, fata de 80 la inceputul anului, iar pana la finalul acestui an va depasi 200 de salariati.

Nivelul mediu de salarizare pentru joburile care nu necesita o experienta prea mare, in domeniul de activitate al 1&1, este in jurul a 500 de euro net pe luna, potrivit studiilor salariale existente pe piata.

In cele doua zile de targ, compania a primit peste 500 de CV-uri si a impartit mai mult de 1.500 de flyere.

“Am observat ca CV-urile candidatilor care ne intereseaza pe noi au devenit din ce in ce mai bune calitativ. Acest lucru se datoreaza si modului nostru de selectie. De exemplu, daca in urma cu trei editii, candidatii veneau la stand si ne lasau CV-urile, acum discutam cu ei, pentru a fi siguri ca sunt ceea ce ne dorim, dar si pentru a nu le crea asteptari false”, a adaugat Nae.

Desi a fost afectat de criza, domeniul IT&C este unul in care salariile sunt dintre cele mai mari, in luna august a acestui an, un specialist in telecomunicatii avand un salariu mediu brut de 4.073 de lei pe luna, iar unul in IT castigand un salariu brut de 4.350 de lei, potrivit Institutului National de Statistica. Salarii brute mai mari se inregistreaza doar in domeniul intermedierilor financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), unde un specialist in domeniu avea in luna august un salariu mediu brut de 4.683 de lei.

La cea de-a noua editia a targului "Angajatori de Top" au participat 75 de companii printre care in afara de cele din IT&C s-au mai prezentat BRD Groupe Societe Generale, BCR, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Baker Tilly Klitou, TMF, Kraft Foods Romania, Coca-Cola HBC, Pepsico, JTI, British American Tobacco, Danone, Dacia Groupe Renault, Honeywell si Michelin Romania.

In cele doua zile ale evenimentului (22, 23 octombrie) s-au inregistrat aproximativ 15.000 de vizitatori, iar fiecare candidat a depus in medie 10-20 de CV-uri.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri