6 Decembrie 2005

Business Objects si Red Hat incheie un parteneriat strategic pentru dezvoltarea sitemului Linux

Business Objects si Red Hat au anuntat incheierea unui nou acord global de alianta. Conform acordului, fiecare companie va lua parte la programul de parteneriat tehnologic al celeilalte, iar cele doua companii se vor angrena in numeroase programe de co-marketing si co-vanzari, pentru a-si ajuta clientii sa beneficieze de utilizarea informatiilor de afaceri pe platforma Linux Red Hat Enterprise. De asemenea, companiile vor gazdui un seminar Web alaturi de Intel cu privire la implementarea de informatii de afaceri cu misiune critica pe Linux.
Business Objects si Red Hat au constatat o crestere a cererii in randul clientilor pentru aplicatii de intreprindere care accepta Linux. Sistemul de operare Linux dispune de capacitatea de a suporta aplicatii de misiune critica precum informatiile de afaceri. Acesta ofera companiilor o modalitate de a reduce costurile totale de proprietate, intr-un mediu usor de utilizat, simultan cu mentinerea unui nivel ridicat de securitate si performanta. Anterior in acest an, Business Objects a lansat BusinessObjects™ XI, platforma sa de informatii de afaceri lider in domeniu, precum si Crystal Reports® Server si BusinessObjects Data Integrator pe Red Hat Enterprise Linux.

'Exista un inters crescand in solutiile de informatii de afaceri pe suport Linux, iar in urmatorii cinci ani ne asteptam la o crestere semnificativa a veniturilor BI determinata de Linux', a afirmat Dan Vesset, director de cercetare pentru programe de analitica si programe de inmagazinare a datelor la IDC. 'IDC se asteapta ca piata pentru informatii de afaceri pe suport Linux sa se extinda cu o rata anuala compusa de crestere de aproape 65 de procente pana in 2009.'

'In ultimii 3 ani Linux si-a creat o pozitie de platforma standard pentru prelucrarea datelor in medii de intreprindere', a afirmat Tim Yeaton, prim-vicepresedinte de marketing la Red Hat. 'In afara unor incarcari solicitante ca putere de calcul, precum ERP, CRM si bazele de date, informatiile de afaceri reprezinta un domeniu care va putea exploata avantajele de pret si performanta ale sistemului Linux. Lucrand cu Business Objects, suntem incantati sa oferim clinetilor nostri solutii BI de prim rang.'

'Daca alti producatori de programe pentru informatii de afaceri s-au multumit sa abordeze Linux la un nivel superficial, Business Objects contribuie la orientarea viitorului BI pe suport Linux cu parteneri precum Red Hat,' a afirmat Jon Dorrington, vicepresedinte responsabil cu aliantele la Business Objects. 'Avem de la clientii nostri mesaje cat se poate de clare ca doresc sa instaleze solutiile noastre BI, lider industrial, pe Linux. Intentionam sa marim volumul resurselor investite in Linux si in alte solutii de tip sursa deschisa, avansand in directia exploatarii acstei cereri in crestere.'

Business Objects este principala companie de software pentru informatii de afaceri (BI - business intelligence). Cu peste 30.000 de clienti in intreaga lume, inclusiv peste 80% din grupul Fortune 500, Business Objects ajuta organizatiile sa-si formeze o mai buna perspectiva a afacerii proprii, sa-si imbunatateasca procesul decizional si sa optimizeze performanta intreprinderii.

Platforma de informatii de afaceri a companiei, BusinessObjects™ XI, ofera cea mai avansata si mai completa platforma pentru managementul performantei, planificare, raportare, interogare si analiza si integrarea datelor din domeniul BI. BusinessObjects XI include Crystal Reports®, standardul industrial pentru raportarea la nivel de intreprindere. Business Objects a construit cea mai puternica si mai diversa comunitate de parteneri, oferind de asemenea servicii de consultanta si pregatire pentru a-si ajuta clientii sa-si implementeze in mod efcient proiectele in domeniul informatiilor de afaceri.

Business Objects are sedii paralele in San Jose, California, si Paris, Franta. Actiunile companiei sunt cotate atat la bursa Nasdaq (BOBJ), cat si la Euronext Paris (ISIN: FR0004026250 - BOB). Mai multe informatii despre Business Objects se pot gasi la www.businessobjects.com.

Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux si produse software de tip sursa deschisa, are sediul in Raleigh, statul american Carolina de Nord, cu filiale in intreaga lume. Red Hat orienteaza Linux si solutiile de tip sursa deschisa spre fluxul principal facand accesibila o tehnologie de inalta calitate la preturi reduse. Red Hat furnizeaza programe de tip sistem de operare alaturi de middleware, aplicatii si solutii de management.

De asemenea, Red Hat ofera servicii de asistenta, pregatire si consultanta clientilor sai din toata lumea si prin intermediul unor parteneriate la nivel inalt. Strategia de tip sursa deschisa a companiei Red Hat ofera clientilor un plan pe termen lung pentru constructia de infrastructuri care se bazeaza pe si exploateaza tehnologii de tip sursa deschisa, cu orientare spre securitate si usurinta in management. Aflati mai multe la adresa: http://www.redhat.com

LINUX este o marca comerciala a lui Linus Torvalds. RED HAT este o marca comerciala inregistrata a Red Hat, Inc. Toate celelalte nume si marci comerciale reprezinta proprietatea posesorilor respectivi.



Business Intelligence Software Solutions parte a grupului Romsym este distribuitor autorizat al produselor Business Objects in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme Open Source (Red Hat).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.





Citeste si