Traficul de voce in reteaua Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata, a crescut cu 72,71% in perioada sarbatorilor, iar cel de mesaje scrise cu 62,18%.
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, intre zilele de 24-26 decembrie s-a inregistrat o crestere de 72,71% a traficului de voce si de 62,18% a celui de mesaje scrise. In acelasi timp, in perioada Craciunului, utilizatorii Cosmote au trimis aproape de doua ori mai multe mesaje decat de Anul Nou (31 decembrie – 2 ianuarie).

Incepand cu ajunul Anului Nou si pana pe 2 ianuarie 2010, traficul de voce a inregistrat o crestere de 74,43%, iar cel de mesaje scrise de 41,46% comparativ cu aceleasi zile ale anului trecut.

Conform datelor companiei, romanii au transmis cele mai multe urari in datele de 25 si 31 decembrie 2009. Cresterea traficului se datoreaza extinderii bazei de utilizatori - de la 5,9 milioane la sfarsitul anului 2008, la 6,6 milioane la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2009 - precum si intensificarii obiceiurilor de consum per individ, o tendinta evidentiata la nivel de piata.

Retailerul Germanos Telecom Romania a contribuit semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna la achizitia de noi clienti.

In afara de vanzarile inregistrate pe segmentul telefoniei mobile, cele de gadgeturi si accesorii au inregistrat si ele cresteri importante.

Astfel, cel mai bine vandute produse au inclus pachetul special format din camera Samsung ES15 si rama foto Parrot DF7630, la fel ca si vanzarile individuale de camere foto de la Nikon, Olympus sau Sony. Lista de cadouri a romanilor a inclus si dispozitive GPS sau playere.

In luna decembrie 2009, vanzarile de GPS-uri au echivalat cu 30% din totalul inregistrat pe parcursul intregului an. Comparativ cu perioada similara a anului 2008, Germanos a inregistrat in preajma sarbatorilor de iarna cresteri de 25% pentru vanzarile de camerele digitale, respectiv 130% pentru sistemele de navigatie.

Compania a inregistrat in luna decembrie cresteri de 117% ale vanzarilor pentru dispozitivele Bluetooth comparativ cu o luna obisnuita.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri