Piata jocurilor pentru retelele sociale a devenit noua atractie a investitorilor, dupa ce Digital Sky Technologies, compania rusa de Internet, a facut o investitie de 180 milioane dolari in Zynga, scrie Financial Times.

Zynga este cunoscut ca dezvoltator al jocului Farmville, care are mai mult de 69 milioane jucatori pe site-ul Facebook, ceea ce depaseste numarul total de utilizatori ai Twitter.

"Investitiile noastre in Facebook si acum in Zynga subliniaza premisa noastra ca retelele sociale si divertismentul social vor defini urmatoarea generatie a Internetului", a declarat Yuri Milner, director executiv DST.

Vanzarea de bunuri virtuale, ca recolte si tractoare din cadrul jocului Farmville, catre mai mult de un milion de utilizatori reprezinta 90% din veniturile Zynga. Piata din Statele Unite pentru bunuri virtuale este evaluata in acest an la un miliard de dolari.

DST detine majoritatea in ultima runda de finantare din cadrul Zynga, alaturi de investitorii Andreessen Horowitz, companie condusa de fondatorul Netscape, Tiger Global si Institutional Ventures Partners.

Majoritatea investitiilor DST sunt reprezentate de cumpararea actiunilor de la existentii investitori si de la angajati, la fel ca si in cazul Facebook, desi o parte din bani vor fi directionati pentru dezvoltarea Zynga.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri