25 Iunie 2009

IBM are un nou executiv pentru divizia de M&A

IBM, compania americana IT, a numit un fost bancher al Morgan Stanley la sefia diviziei de fuziuni si achizitii, dupa ce executivul care a ocupat aceasta functie anterior a plecat la compania rivala - Dell -, care isi intensifica eforturile de achizitii.
IBM l-a numit pe Elias Mendoza, care a gestionat fuziunile si achizitiile companiei IT in zona Asiei, pentru a conduce intreaga divizie M&A, dupa ce a asteptat raspunsul Curtii Federale Americane in privinta cererii de a respinge decizia fostului executiv de a lucra pentru Dell.
Inainte de a se alatura companiei IBM in 2006, Mendoza a lucrat pentru banca de investitii Morgan Stanley.
IBM il invinuieste pe fostul executiv, David Johnson, ca a incalcat acordul de neconcurenta prin acceptarea pozitiei oferite de Dell in luna mai.
“Johnson se afla in posesia unor informatii confidentiale valoroase ale IBM si nu poate prelua o pozitie strategica la Dell fara sa violeze obligatiile sale catre IBM”, a anuntat compania.
Contestatia vine ca o incercare a IBM de a-si spala imaginea, dupa ce eforturile de a achizitiona producatorul de hardware Sun Microsystems au esuat.



Citeste si