Negocierile privind preluarea producatorului de componente hardware Sun Microsystems de catre IBM pentru 7 miliarde de dolari au intrat in colaps, potrivit unor surse apropiate situatiei citate de cotidianul britanic Times.
IBM si-ar fi retras oferta dupa ce oficialii Sun au anuntat ca au mai multi parteneri de negocieri.

Actiunile Sun s-ar putea deprecia din cauza intreruperii negocierilor, in conditiile in care cumpararea companiei era privita ca un demers pozitiv.
Times sustine ca Sun nu a fost multumita de oferta IBM.

IBM a oferit 9,50 dolari per actiune, o valoarea aproape dubla fata de valoarea actiunilor Sun, cand tranzactia a fost anuntata luna trecuta. Publicatia Wall Street Journal a anuntat ca IBM a facut initial o oferta de preluare de 10-11 dolari per actiune.

Preluarea Sun Microsystems ar fi putut deveni cea mai mare achizitie facuta de IBM pana in prezent.

Sun, care a dezvoltat limbajul de programare Java, a fost un investitor valoros in timpul boom-ului tehnologic.

Totusi, compania se asteapta sa raporteze al treilea trimestru consecutiv de pierderi, dupa ce recesiunea a afectat cererea companiilor pentru produsele companiei. De asemenea, compania este in proces de disponibilizare a 6.000 de angajati.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri