12 Februarie 2009

Intel va investi 7 mld. dolari in unitati de productie



Paul Otellini, presedinte si CEO al Intel Corporation, a anuntat ca Intel va investi 7 miliarde dolari in urmatorii doi ani pentru a construi unitati avansate de productie in Statele Unite.

Fondurile vor fi alocate procesului de productie de tehnologie pe 32 nanometri (nm) (1nm=10-9m), utilizata pentru a construi cipuri mai rapide, care sa aiba dimensiuni mai mici si care sa consume mai putina energie. Angajamentul reprezinta cea mai mare investitie a Intel intr-un nou proces nou de fabricatie.

"Investim in America pentru a pastra Intel si natiunea noastra in fruntea inovatiei" a spus Otellini.

Fondurile Intel vor fi alocate unitatilor de productie deja existente din Oregon, Arizona si New Mexico si vor sustine aproximativ 7.000 de locuri de munca, care necesita aptitudini deosebite. Acestea fac parte din forta de munca totala a Intel SUA, de peste 45.000 de angajati, care genereaza peste 75% din vanzarile de peste hotare si sustin peste 75% din productia de semiconductoare din Statele Unite.

In acelasi timp, aproximativ 75% din cheltuielile Intel alocate cercetarii si dezvoltarii si din investitiile de capital sunt de asemenea efectuate in SUA.

Tehnologia utilizata in procesul de productie al Intel construieste circuite de cipuri de 32nm la structuri de nivelul atomului, incredibil de mici.

Primele procesoare Intel care au fost construite folosind aceasta tehnologie, nume de cod "Westmere", vor fi utilizate initial pentru sistemele principale de retele desktop si mobil. Westmere combina micro-arhitectura moderna de inalta performanta "Nehalem" cu capacitatea grafica integrata in procesor.

Veniturile companiei au fost, in ultimul trimestru al anului trecut, de 8,2 miliarde dolari, in scadere de la 10,7 miliarde dolari, cat s-a inregistrat T4 din 2007.



Citeste si