8 Septembrie 2008

Cosmote isi va atinge tinta de majorare a profitului cu 15% in acest an

Cosmote, divizia de telefonie mobila a celei mai mari companii grecesti de telecomunicatii, OTE, isi va atinge tinta de a-si spori vanzarile si profitul cu 15% in acest an, a estimat directorul exectuvi adjunct al companiei, citat de Reuters.

Cosmote, preluata integral de OTE la inceputul anului, reprezinta motorul principal de crestere a grupului si este elementul-cheie in cadrul deciziei Deutsche Telekom de a cumpara un pachet de actiuni la OTE si de a conduce fostul monopol grec de telecomunicatii.

"Ne-am atins tintele pentru trimestrul al doilea si ne-am depasit concurentii. Suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste indeplinirea tintelor fixate in planul de afaceri", a spus directorul executiv adjunct al Cosmote, Michael Tsamaz, in cadrul unui interviu acordat Reuters si preluat de NewsIn.

Cosmote, care desfasoara operatiuni in Grecia, Albania, Bulgaria, Macedonia si Romania, a aratat ca se asteapta la o crestere a vanzarilor si la o majorare cu 15% a profitului operational inainte de deducerea deprecierii si amortizarii.
Deutsche Telekom a acceptat sa cumpere un pachet de 25% din actiunile OTE, mai ales pentru subsidiara profitabila Cosmote a companiei, si vizeaza sa continue extinderea operatiunilor sale din Balcani. in prezent, Deutsche Telekom controleaza 22% din OTE.

"Cosmote aduce aproape 50% din veniturile grupului OTE si contribuie in proportie de 63% la castigul operational al companiei", a spus Tsamaz, care a adaugat ca acesta a fost un factor important pentru decizia Deutsche Telekom de a cumpara actiuni la OTE.

Este putin probabil ca strategia Cosmote sa se mai modifice acum, cand Deutsche Telekom este un partener important in cadrul companiei, dar este posibil sa fie facute o serie de schimbari in ceea ce priveste operatiunile din Balcani, in conditiile in care activitatea celor doua grupuri se suprapune in sud-estul Europei, a mai spus reprezentantul Cosmote.



Citeste si