18 Iulie 2008

Tinerii din Marea Britanie, dependenti de Internetul mobil

Marea Britanie este o natiune dependenta de Internet, jumatate din tinerii britanici proprietari de telefoane mobile navigand zilnic pe Internet prin intermediul echipamentelor mobile, dupa cum arata un studiu realizat de ICM Research pentru operatorul de telefonie Vodafone.

Din randul activitatilor intreprinse de utilizatorii de mobile din Marea Britanie, cele mai frecvente actiuni sunt verificarea e-mail-ului si socializarea in cadrul retelelor speciale, potrivit studiului citat de silicon.com.

Mai mult de 45% din utilizatorii de telefoane mobile acceseaza zilnic domenii Internet, din care aproximativ 62% isi verifica e-mail-ul, iar aproape un sfert (24%) se inscriu pe diverse site-uri sociale de pe telefoanele personale.

In ceea ce priveste telefoanele cele mai utilizate pentru astfel de activitati, ICM Research a descoperit faptul ca 3G-ul este unul din cele mai folosite gadgeturi in acest scop, datorita conexiunii rapide la Internet.

Un motiv pentru consumul mare de Internet direct de pe mobil este acela ca exista numeroase parteneriate incheiate intre operatorii de telefonie si furnizorii de servicii e-mail gratuite, cum este Google Mail, sau cu site-uri sociale ca Facebook.

Deloc surpinzator, utilizarea retelelor sociale prin serviciile mobile este un fenomen intalnit mai ales in randul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani. Totusi, exista un interes aparte in segmentul de Internet mobile in toate categoriile de varsta, potrivit cercetarii efectuate.

Totodata, ICM Research subliniaza ca numarul mare de utilizatori reprezinta un bun indicator pentru a releva faptul ca e-mail-ul reprezinta deja o parte nelipsita din viata britanicilor si ca retelele sociale, desi sunt mai putin folosite de consumatori, au devenit, totusi, o componenta a vietii oamenilor, fara de care acestia nu mai pot trai.

Singurul inconvenient care ar putea sta in calea cresterii acestui trend il pot constitui facturile mari la abonamentele de telefonie, 41% din respondenti declarand ca ar folosi Internetul de pe mobil mult mai des daca si costurile ar fi mai scazute, potrivit silicon.com.



Citeste si