Grecia ar putea vinde o participatie de 8% din OTE grupului Deutsche Telekom , ca parte a planului de a cauta un partener strategic in sectorul de telecomunicatii din Germania.
Deutsche Telekom a fost de acord saptamana aceasta sa achizitioneze 20% din OTE contra sumei de 2,5 miliarde euro, de la firma MIG, purtand discutii si pentru preluarea unei participatii de 28% detinuta de guvern, insa sindicatele OTE au chemat la boicotarea acordului.

"O participatie de 20% in OTE detinuta de stat ofera anumite avantaje strategice si anumite drepturi", a declarat ministrul George Alogoskoufis pentru postul de radio Greek Flash.

Grecia a cautat de multa vreme un investitor strategic pentru OTE, insa nu a avut prea mult succes, dat fiind faptul ca nu doreste sa renunte la controlul aupra managementului.

"Am purtat discutii, prin intermediul consilierilor nostri, cu Deutsche Telekom, si consideram ca putem cadea la o intelegere", a declarat Alogoskoufis.

Mass-media din Grecia a anuntat ca guvernul de la Atena este dispus sa imparta posturile de presedinte si director executiv ale companiei.

Angajatii OTE au chemat la o greva de trei zile saptamana viitoare pentru a protesta impotriva acordului.

"Greva va avea loc intre 26 si 28 martie. OTE este parte din Grecia si nu este de vanzare ", potrivit sindicatului OME-OTE.

Protestele puternicelor sindicate ale OTE au condus an trecut la anularea mai multor acorduri care ar fi putut sa ameninte slujbele angajatilor companiei.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri