7 Martie 2008

Aruba Networks vrea 3 mil. euro din retele wireless



Aruba Networks, producatorul de echipamente pentru retele wireless si solutii mobile de securitate, tinteste pentru primul an in Romania o cota de piata de maximum 18%, vizand o cifra de afaceri de 3 milioane de euro pe segmentul retelelor wireless.

Oficialii companiei estimeaza o crestere anuala de 50% in urmatorii trei ani. Acestia se bazeaza pe estimarile IDC si Gartner, potrivit carora, in Europa de Est, vor fi cresteri de 300, pana la 400% pe segmentul retelelor wireless.

Aruba Networks a intrat pe piatra romaneasca la jumatatea lunii februarie si controleaza prin partenerul Good Spirit si vanzarile din Ungaria, Bulgaria, Moldova , Ucraina si Rusia, ne-a declarat Tom Haak, Territory Manager pentru Austria si Europa de Est. Compania a fost atrasa pe piata romaneasca in egala masura de potentialul pietei, dar si de gasirea partenerului potrivit.

“Octavian Dinu (n.r. Directorul Good Spirit) a lucrat cu produsele noastre in Canada, acesta fiind un motiv bun pentru investim mult timp si bani in Romania”, a spus Tom Haak.

Compania se va concentra anul acesta pe activitatea din piata romaneasca, unde vede un potential mai mare decat in alte tari, iar urmatoarea piata consolidata va fi in Moldova.

“Pentru noi, este foarte important sa avem mai intai succes in Romania. Vedem un potential mai mare aici, pentru ca firmele straine investesc in imobiliare, in infrastructura”, a mai spus Haak.

Aruba Networks se orienteaza catre companiile mari, dar ofera si solutii pentru companiile medii. Pentru o companie cu 100 de utilizatori, implementarea unei retele Aruba Networks, care sa respecte si standardele impuse de Uniunea Europeana in privinta controlului accesului la datele din retea, investitia se situeaza in jurul sumei de 10.000 de euro, conform declaratiilor lui Matthias Partl, Sales Engineer CEUR.

Compania nu are pentru moment clienti romani, insa filiale locale ale companiilor straine folosesc deja solutiile Aruba Networks. Pentru acest an, oficialii isi propun atragerea a cel putin10 clienti in tara, “cifra realistica, avand in vedere ca timpul necesar realizarii unui proiect se ridica la aproximativ 6 luni”, a explicat Haak.

La nivel international, Aruba Networks a incheiat anul fiscal 2007 cu venituri de 127,5 milioane de dolari, in crestere cu 76% fata de anul precedent. Printre concurentii sai se numara Cisco, Motorola sau Trapeze Networks.



Citeste si