Piata romaneasca a aplicatiilor software este estimata, anul acesta, la un nivel de aproximativ 700.000 euro, in crestere cu peste 50% fata de anul 2007, cand a inregistrat o valoare de 450.000 de euro, a declarat, pentru Wall-Street, Mihai Tataru, Managing Director la Sincron HR, companie din cadrul Senior Group.
Sincron HR, companie care dezvolta aplicatia software de recrutare Sincron, a avut anul trecut, o cifra de afaceri de 150.000 de euro din volumul total al pietei, in evaluarea careia au fost incluse si modulele de recrutare, un segment slab dezvoltat, care sunt parte componenta a solutiilor de tip ERP si/sau de tip HRIS, a explicat reprezentantul Sincron HR.

„Daca vorbim strict de solutii dedicate managementului procesului de recrutare, Sincron detine in 2007 o cota de piata de peste 60% si este in continua crestere”, a spus acesta.

Pentru 2008, copmania tinteste o cifra de afaceri de 400.000 euro, obtinuta din vanzarile de aplicatii software si din abonamentele de mentenanta si suport pentru clienti, si o cota de piata in randul solutiilor dedicate de software pentru management al recrutarii de aprox 80-85%, a spus Mihai Tataru.

Sincron HR, aplicatia dezvoltata de companie, se adreseaza atat companiilor, cat si agentiilor specializate de recrutare.

„In cazul companiilor, Sincron ofera posibilitati extinse de gestionare a CV-urilor colectate inhouse, dar si integrarea activitatii agentiilor de recrutare cu care compania colaboreaza. Aplicatia integreaza toti furnizorii de servicii de recrutare folosite de companie, uniform, in baze de date separate, pe nivele de acces si de securitate, asigurand un control unitar si o viziune de ansamblu asupra intregului proces de recrutare”, a explicat Mihai Tataru.

Primele semne ca piata de resurse umane are nevoie de aplicatii software specilizate au aparut in cadrul agentiilor de recrutare si, mai tarziu, in cadrul departamentelor de recrutare din companii.

„Am avut primele semnale din piata in 2005, cand am inceput dezvoltarea solutiei, iar ofertarea ei comerciala a inceput in a doua jumatate a anului 2006.Am initiat aceasta activitate pornind de la constatarea ca multi actori din domeniul HR-ului inca nu constientizeaza beneficiile uriase pe care le pot obtine imediat din utilizarea unei astfel de solutii de management informatizat al proceselor de recrutare”, a declarat Tataru.

Sincron gestiona activitatea de recrutare pentru peste 40 de clienti, la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an. Printre acestia se numara nume ca: Rompetrol Group, Dacia Group Renault, Germanos Telecommunications Romania, Servier Romania, IBM Romania, Farmaceutica Remedia SA, Mercury 360, Arco Real Estate, Selenis, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare, RoMarketing.








Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri