29 Februarie 2008

Altex a investit 500.000 euro in al doilea magazin din Brasov

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Altex va deschide, vineri, al doilea magazin din Brasov sub acest brand, in urma unei investitii de 500.000 de euro, au declarat reprezentantii companiei.

Noul magazin Altex este localizat in Unirea Shopping Center Brasov si are o suprafata de peste 750 metri patrati. Magazinul ofera o gama de aproximativ 10.000 de produse si va avea 40 de angajati.

"Ne bucuram sa deschidem un nou magazin in Brasov, unul dintre cele mai mari orase ale tarii recunoscut si una dintre cele mai puternice zone de dezvoltare economica. Brasovul este unul dintre cele mai importante orase luate in calcul in cadrul strategiei de dezvoltare Altex", a declarat directorul de retail Altex, Raul Filip.

Altex, si-a planificat pentru 2008 cea mai mare expansiune din ultimii ani a retelelor de magazine, pentru care a alocat investitii de 20-25 milioane euro. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 300 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2006, iar pentru anul acesta vizeaza o crestere de 10-15%, in acelasi ritm cu piata de profil.

Compania Altex a fost infiintata in 1992, fiind o societate cu capital integral privat romanesc. Din decembrie 2006, actiunile Altex au fost preluate de compania olandeza Bomenveld BV, care a devenit asociatul principal, cu 99%, restul apartinand omului de afaceri Dan Ostahie. Holdingul Bomenveld BV face parte, impreuna cu firma de credite Credex si societatea Altex Impex, din grupul DO, controlat de Dan Ostahie impreuna cu sotia sa, Marilena Ostahie.



Citeste si