15 Februarie 2008

Veniturile Nvidia au crescut cu 34% in anul fiscal 2008

Corporatia Nvidia a raportat in anul fiscal incheiat la 27 ianuarie, venituri in valoare de 4,10 miliarde dolari, in crestere cu 34% comparativ cu anul anterior, a informat compania.

Veniturile nete ale Nvidia calculate conform standardelor US Generally Accepted Accounting Standards (GAAP) au fost de 797,6 milioane dolari, reprezentand o crestere neta de 78% fata de anul fiscal anterior cand acest indicator a avut valoarea de 448.8 milioane dolari.

"Anul fiscal 2008 a fost un an record pentru noi. Cererea puternica pentru GPU (Graphics Processing Unit) inregistrata pe toate segmentele de piata au dus la aceasta crestere puternica", a declarat presedintele Nvidia, Jen-Hsun Huang.

Nvidia a anuntat de asemenea ca a finalizat procesul de achizitie a companiei Ageia Technologies Inc., lider in industrie in domeniul tehnologiei fizicii de gaming. Aplicatia PhysX de la Ageia este adoptata si recunoscuta pretutindeni, datorita existentei a peste 140 de jocuri bazate pe PhysX sau implicarii in dezvoltarea Sony Playstation 3, Microsoft XBOX 360, Nintendo Wii si jocurilor pentru PC.

Nvidia este liderul mondial in tehnologia de procesare vizuala si compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU), un procesor care genereaza o grafica performanta pentru statiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri si dispozitivele mobile.

Compania deserveste atat industria de divertisment si segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cat si segmentul profesional, de design si vizualizare prin produsele sale Quadro si domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla.

Nvidia are sediul in Santa Clara, California si are birouri in Asia, Europa si America.



Citeste si