IBM a achizitionat compania israeliana XIV, producatoare de tehnologii de stocare, fara sa mentioneze detaliile financiare ale tranzactiei, estimata la 300-350 de milioane de dolari de presa din Israel.
Chiar daca oficialii IBM afirma ca vor folosi sistemele companiei israeliene pentru dezvoltarea Web 2.0 si pentru media digitale, analistii apreciaza ca, pe termen lung, arhitectura bazata pe clustere (un grup de computere legate intre ele in asa fel incat sa poata fi vazute ca un singur computer) va inlocui sau va deveni o parte importanta din sistemele sale de stocare existente.

“Este vorba despre intarirea portofoliului de infrastructura al IBM”, sustine Daniel Powers , vicepresedinte pentru fuziuni si achizitii in cadrul IBM System Storage.

Oficialii companiei sustin ca aceasta miscare ii va imbunatati pozitia in noile posibilitati de stocare, cum ar fi aplicatiile Web 2.0, arhive digitale sau informatii digitale, potrivit presei internationale. Ziarele israeliene sustin ca IBM a platit intre 300 milioane si 350 milioane dolari pentru XIV.

XIV a fost fondata in 2002 si are in prezent 50 de angajati care vor face parte din divizia de stocare a IBM. Moshe Yanai, presedintele executiv al companiei din Israel, a declarat ca este principalul investitor al companiei, care nu a primit finatare din partea guvernului. Acesta nu a precizat cat a investit in compania XIV sau ce procent din detine.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri