21 Noiembrie 2007

Ministerul Comunicatiilor a inaugurat prima retea electronica a comunitatii locale, in Giurgiu

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a inaugurat in comuna Roata de Jos, judetul Giurgiu, prima retea electronica a comunitatii locale (RECL) din cadrul proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere", investitia ridicandu-se la 86.000 de dolari.

"Evenimentul de astazi marcheaza inceputul proiectului Economia Bazati pe Cunoastere. Apreciem colaborarea cu Banca Mondiala in implementarea acestui proiect, MCTI reafirmandu-si angajamentul de a sustine dezvoltarea societatii informationale in Romania", a declarat ministrul comunicatiilor, Iuliu Winkler.

Reteaua a fost realizata de consortiul format din companiile Romtelecom si Sysware System, companii castigatoare ale licitatiei internationale organizate in luna august de MCTI conform regulilor de achizitie ale Bancii Mondiale. Finantatorul extern contribuie cu 60 de milioane de dolari la bugetul proiectului alaturi de Guvernul Romaniei care asigura 9,4 milioane de dolari.

Pana la sfarsitul anului, 246 de Retele Electronice realizate in cadrul proiectului vor fi implementate, oferind servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata pe computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si acordarea de finantari nerambursabile pentru stimularea IMM-urilor.

RECL Roata de Jos conecteaza la internet sediul Primariei, Biblioteca Publica, scolile generale, precum si Punctul de Acces Public la Informatie. Investitia reprezinta echipamente, instalarea acestora si instruirea a doi angajati/comunitate. MCTI asigura pana in 2010 costul abonamentului la internet pentru comuna.

Prin proiectul Economia Bazata pe Cunoastere se instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban retele electronice ale comunitatilor locale, de proiect beneficiind peste 1,8 milioane de cetateni din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori.



Citeste si