Specialistul in securitate care a descoperit luna trecuta prima vulnerabilitate a terminalului iPhone a caracterizat actualizarile facute de Apple pentru sistemul sau open-source Mac OS X ca fiind neglijete, informeaza publicatia electronica Techworld.
Charles Miller, cercetator la Independent Security Evaluators (ISE), face parte din echipa care a descoperit prima vulnerabilitate a telefonului produs de Apple. Acestia au dat companiei un termen limita, pana la data de 2 august, pentru a rezolva problemele telefonului. Apple a reactionat cu doua zile inainte de termenul stabilit lansand iPhone1.0.1, un update de securitate. Dar Miller este convins ca gigantul va mai avea multe de reparat atat pentru sistemul de operare al telefonului, cat si pentru Mac OS X, folosit pe calculatoare, din cauza obiceiului companiei de a nu face actualizarile la timp.

Echipa cu care a lucrat Miller a realizat ca defectul descoperit in WebKit, aplicatie care sta la baza browserului Safari, fusese reparat printr-un proiect open source in urma cu aproximativ un an, dar Apple nu facuse actualizarea inca. “Daca se vor baza pe pe open source... este reponsabilitatea lor sa mentina sistemul de operare la zi”, a spus cercetatorul.

Charles Miller este de parere ca Apple ar trebui sa implementeze mai rapid imbunatatirile si actualizarile pentru componentele sistemului open source si pentru partile pe care le foloseste in Mac OX S pentru a nu pune utilizatorii in pericol.

Specialistii in securitate ai companiei Apple au reparat insa 45 de vulnerabilitati printr-un update botezat 2007-007, iar dintre acestea mai mult de trei sferturi au fost patch-uri pentru codurile open source folosite de Mac OS X.

Aceste probleme n-ar trebui sa insemne neaparat pentru utilizatori ca Apple i-a lasat neprotejati in trecut, a explicat Miller. “Orice produs are proble daca nu il tii la zi”, a declarat acesta.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri