19 Iulie 2024

Ce trebuie să faci dacă ai fost afectat de eroarea tip „blue screen” a CrowdStrike: recomandări DNSC



Directoratul Național de Securitate Cibernetică(DNSC) vine cu o serie de pași pe care, cei afectați de erorile de tip „blue screen” a produselor CrowdStrike, trebuie să le facă.

„Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) este în contact cu compania CrowdStrike în ceea ce privește problema de funcționalitate a anumitor servicii, cauzată de o eroare de tip ‘blue screen’ legată de senzorul Falcon CrowdStrike pentru sistemele de operare Windows. Compania lucrează în mod activ la remediere, iar recomandări pentru rezolvarea acestei probleme au fost transmise deja către toți clienții afectați”, precizează DNSC.

Agenția adaugă că, cei care întâmpină probleme cu sistemele de operare care au instalați agenți CrowdStrice, pot parcurge pașii următori pentru remediere:

  • Porniți Windows în modul de siguranță
  • Navigați la directorul din Explorer C:WindowsSystem32driversCrowdStrike
  • Localizați fișierul C-00000291*.sys, faceți clic dreapta și redenumiți-l C-00000291*.renamed
  • Porniți host-ul în mod normal
  • Investitorii sunt acum cu ochii pe graficele financiare ale pieței, care înregistrează scăderi în urma blocajului major al serviciilor informatice din întreaga lume, provocând presiune în piață și teamă față de riscuri, arată analiștii XTB, companie de tranzacționare pe bursele internaționale.

    Teama investitorilor față de risc s-a intensificat în ultimele ore, odată cu știrea care anunța întreruperea globală a serviciilor informatice, fiind afectate bănci, aeroporturi, companii feroviare, posturi de televiziune precum Sky News, burse precum LSE și serviciile de securitate cibernetică, inclusiv serviciile cloud ale Microsoft.

    Găsești AICI un LIVE TEXT cu situația legată de căderea serviciilor IT la nivel global.



    Citeste si