Investitorii sunt acum cu ochii pe graficele financiare ale pieței, care înregistrează scăderi în urma blocajului major al serviciilor informatice din întreaga lume, provocând presiune în piață și teamă față de riscuri, arată analiștii XTB, companie de tranzacționare pe bursele internaționale.

Teama investitorilor față de risc s-a intensificat în ultimele ore, odată cu știrea care anunța întreruperea globală a serviciilor informatice, fiind afectate bănci, aeroporturi, companii feroviare, posturi de televiziune precum Sky News, burse precum LSE și serviciile de securitate cibernetică, inclusiv serviciile cloud ale Microsoft.

Acțiunile sunt, în general, în scădere în cursul zilei de vineri și este de așteptat ca această întrerupere să afecteze marile companii de tehnologie, care acum încearcă să rezolve criza.

VEZI AICI LIVE TEXT LEGAT DE SITUAȚIA CAUZATĂ DE CĂDEREA SERVICIILOR IT

De altfel, deja prețul acțiunilor Microsoft a scăzut cu aproximativ 1,9% în tranzacțiile înainte de deschiderea pieței de capital. Aceasta vine într-un moment delicat pentru piețe, când există îngrijorări cu privire la instabilitatea politică din SUA, la un posibil nou mandat pentru Donald Trump și o încetinire a economiei din statele dezvoltate.

În acest moment, nu se știe cât va dura întreruperea, mai ales că încă este necunoscută cauza. Totuși, este greu de crezut că riscul va reuși să-și revină semnificativ în Europa sau în SUA până când această problemă nu va fi rezolvată, explică analiștii XTB.

Fiecare sector se află acum sub presiune

Yen-ul a crescut la începutul sesiunii europene, deși aurul rămâne aproape de minime. FTSE 100 este, de asemenea, în scădere vineri, fiecare sector fiind sub presiune.

Cele mai slabe performanțe înregistrate din cauza întreruperii globale a serviciilor de internet sunt în sectoarele de materiale de bază, imobiliare și financiare. Incertitudinea și presiunea vor fi numitorii comuni ai crizei aflată în plină desfășurare, care se va menține până la rezolvare și, desigur, până la identificarea motivului care a provocat atacul, subliniază analiștii XTB.

Sursa foto: bluestork / shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri