1 Iulie 2024

Cine ar fi crezut că internetul va avea un sfânt al lui? După peste 30 de ani de la apariția internetului, acest lucru se întâmplă



Carlo Acutis, un student din Lombardia care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani în 2006 şi a devenit un model de viaţă creştină pentru mulţi tineri credincioşi, precum şi un fel de "sfânt patron al internetului", va fi canonizat în timpul Jubileului romano-catolic de anul viitor, informează Agerpres.

Acest lucru se va întâmpla după ce a fost beatificat pe 10 octombrie 2020 la Assisi, după cum a declarat însuși papa Francisc în cadrul unui consistoriu privind noile canonizări, informează agenţia de presă ANSA, conform sursei citate.

Pe 23 mai, suveranul pontif a anunţat că Acutis s-a calificat pentru a fi declarat sfânt după ce un alt miracol al său a fost ratificat. Al doilea miracol care i-a adus titlul de sfânt a fost cel al vindecării miraculoase a unei tinere din Costa Rica.

Procedura de canonizare a lui Carlo Acutis a fost accelerată, iar el va fi declarat sfânt de către papa Francisc alături de Fericitul Giuseppe Allamano, fondatorul Misiunilor Consolata.

Papa Francisc a declarat luni în faţa consistoriului că îi va canoniza şi pe călugăriţa canadiană Marie-Leonie Paradis şi pe călugăriţa din Lucca Elena Guerra, precum şi pe "cei 11 martiri din Damasc" - Emanuele Ruiz şi şapte confraţi din Ordinul Fraţilor Minori, Francis, Abdel Mooti şi Raphael Massabki.

Data exactă a canonizării nu va fost deocamdată stabilită, a declarat pontiful argentinian, în vârstă de 87 de ani.

Internetul, mai precis așa-numitul World Wide Web, a fost anunțat public în anul 1991.

Precursorul Internetului datează însă din 1965, când Agenția pentru Proiecte de Cercetare Înaintate de Apărare - a Ministerului Apărării, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA) a creat prima rețea de computere interconectate sub numele ARPAnet.



Citeste si