Carlo Acutis, un student din Lombardia care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani în 2006 şi a devenit un model de viaţă creştină pentru mulţi tineri credincioşi, precum şi un fel de "sfânt patron al internetului", va fi canonizat în timpul Jubileului romano-catolic de anul viitor, informează Agerpres.

Acest lucru se va întâmpla după ce a fost beatificat pe 10 octombrie 2020 la Assisi, după cum a declarat însuși papa Francisc în cadrul unui consistoriu privind noile canonizări, informează agenţia de presă ANSA, conform sursei citate.

Pe 23 mai, suveranul pontif a anunţat că Acutis s-a calificat pentru a fi declarat sfânt după ce un alt miracol al său a fost ratificat. Al doilea miracol care i-a adus titlul de sfânt a fost cel al vindecării miraculoase a unei tinere din Costa Rica.

Procedura de canonizare a lui Carlo Acutis a fost accelerată, iar el va fi declarat sfânt de către papa Francisc alături de Fericitul Giuseppe Allamano, fondatorul Misiunilor Consolata.

Papa Francisc a declarat luni în faţa consistoriului că îi va canoniza şi pe călugăriţa canadiană Marie-Leonie Paradis şi pe călugăriţa din Lucca Elena Guerra, precum şi pe "cei 11 martiri din Damasc" - Emanuele Ruiz şi şapte confraţi din Ordinul Fraţilor Minori, Francis, Abdel Mooti şi Raphael Massabki.

Data exactă a canonizării nu va fost deocamdată stabilită, a declarat pontiful argentinian, în vârstă de 87 de ani.

Internetul, mai precis așa-numitul World Wide Web, a fost anunțat public în anul 1991.

Precursorul Internetului datează însă din 1965, când Agenția pentru Proiecte de Cercetare Înaintate de Apărare - a Ministerului Apărării, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA) a creat prima rețea de computere interconectate sub numele ARPAnet.

Sursa foto: Shutterstock / PitiTangchawalit

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri