Primul candidat AI figurează pe buletinul de vot pentru alegerile generale din Regatul Unit al Marii Britanii, ce vor avea loc luna viitoare.

AI Steve”, mai exact Steve Endacott (un om de afaceri din Sussex) va apărea pe buletinul de vot alături de candidații clasici de la alegeri, ce își propun să reprezinte alegătorii din zona Brighton și Hove.

AI Steve este copilotul meu”, a declarat Endacott într-un interviu. „Eu sunt adevăratul politician care întră în Parlament, dar am un copilot AI”. Omul de afaceri este președintele Neural Voice care creează asistenți vocali personalizați pentru companii, sub forma unui avatar AI.

Tehnologia Neural Voice se află de altfel și în spatele AI Steve, unul dintre cele șapte personaje create de companie pentru a-și prezenta tehnologia inovativa!

Omul de afaceri a spus că ideea de a folosi inteligența artificială pentru a crea un politician care este mereu în preajmă pentru a discuta cu alegătorii și care poate lua în considerare punctele lor de vedere este una extraordinară!

De altfel, oamenii pot pune întrebări AI Steve sau își pot împărtăși opiniile cu privire la politicile lui Endacott pe site-ul său web, timp în care li se oferă răspunsuri vocale și sub forma de text, pe baza unei baze de date cu informații despre politicile partidului său. Iar dacă nu există „politici deja aprobate” pentru o anumită problemă ridicată, AI va efectua câteva cercetări pe internet înainte de a implica alegătorii și de a-i împinge să sugereze informații.

Conform acestor apeluri, principalele probleme ale alegătorilor de până acum au fost (în ordinea importanței): siguranța palestinienilor, coșurile de gunoi, pistele pentru biciclete, imigrația și avortul. Endacott a remarcat că a avea un reprezentant AI îi permite să răspundă, într-un fel, la mii de potențiali alegători pe zi!

Nu trebuie să mă duc să le bat la ușă, să-i scot din pat când nu vor să vorbească cu mine”, a spus Endacott. El a spus că aceasta a fost „vechea formă de politică”, în timp ce oamenii pot alege acum să contacteze AI Steve din proprie voință și după comoditate.

Întrebat care este poziția să față de Brexit, AI Steve a răspuns: „Regatul Unit al Marii Britanii a votat democratic să părăsească UE și este responsabilitatea mea să implementez și să optimizez această decizie indiferent de opinii personale asupra acestei chestiuni.”

Anul acesta peste 60 de țări au organizat sau organizează alegeri, iar alegătorii din întreaga lume sunt ținta manipulărilor, deepfake-urile și apelurilor automate. Utilizarea instrumentelor de inteligență artificială (AI) s-a extins rapid pe fondul entuziasmului și curiozității, dar în acest an critic îngrijorarea publică cu privire la impactul lor asupra democrației de pe tot globul a crescut! Singura soluție este că publicul larg să se informeze asupra AI-ului și să devină conștienți de riscul dezinformării ori conținutului fals! Educarea este singurul nostru mijloc viabil.

La AI Expo Europe care se vă desfășura între 6-7 octombrie în București, la Radisson Blu vom decripta impactul Inteligenței Artificiale asupra prezentului, dar mai ales al viitorului!

Tehnologia impactează orice aspect al vieții noastre cotidiene, desigur nici politica nu este dată la o parte. Ne dorim politicieni mai informați și mai conectați la nevoile noastre, așa că inteligența artificială poate crea acestă conexiune și, desigur, poate sugera decizii mai bune pentru oamenii politici. Un copilot-politician AI va genera idei mai adecvate pentru comunități”, spune Adrian Posteucă reprezentant AI Expo Europe.

Pentru mai multe informaii, pentru a cumpăra bilete sau pachete promoționale, click aici: www.aiexpoeurope.com

Cea mai mare conferința interactivă din Estul și Centrul Europei va implica profesioniști, lideri și adepți ai inovației, „dreamers, thinkers&doers”, mentori și oameni de afaceri, într-un eveniment unic al acestei industrii ce schimbă lumea!

Regatul Unit are o istorie de a accepta personaje satirice în timpul ciclurilor lor electorale. Lord Buckethead a candidat la patru alegeri britanice din 1987 ca un răufăcător intergalactic. Un alt răufăcător spațial, contele Binface, a candidat la alegerile pentru primar din 2024.

În 2022, Endacott a candidat fără succes la alegerile locale în cadrul Partidului Conservator pentru care a primit mai puțin de 500 de voturi. De data aceasta, natura neobișnuită a candidaturii sale a stârnit o controversă și a generat aproximativ 1.000 de apeluri către proxy AI într-o singură noapte.

Dacă va fi ales, AI Steve ar fi primul candidat și leguitor al Inteligenței Artificiale care va ajunge într-o funcție publică! Deși conceptul de politician AI poate părea ciudat și deranjant, Endacott a spus că vrea să clarifice că platforma lui „nu este o glumă”!

Nu este un AI care preia lumea, ci inteligența artificială este folosită că o modalitate tehnică de conectare cu alegătorii noștri și de a reinventa democrația spunând: «Nu votați pe cineva la fiecare patru ani; de fapt controlezi votul în mod continu», a spus el.

Omul de afaceri nu este primul care a experimentat utilizarea tehnologiei emergente în alegeri. În Wyoming, un candidat la primarul Cheyenne spune că ar folosi un bot AI pentru a lua decizii pentru el. Și în urmă cu doi ani, un partid politic din Danemarca a fost fondat pe o platformă ce foloseste Inteligența Artificială.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri