Producătorul chinez de smartphone-uri OPPO și-a lansat în Europa, inclusiv în România, seria Reno 12, descrisă drept prima serie de smartphone-uri AI a producătorului ce ajunge pe continentul nostru, aceasta fiind deja disponibilă în China. Seria e formată din Reno 12 Pro și Reno 12.

Producătorul de smartphone-uri pune accent în noua serie pe funcțiile alimentate de AI pe care utilizatorii le pot folosi atunci când fac fotografii, generează text sau doresc un rezumat al unei discuții înregistrate sau al unui articol.

De exemplu, funcțiile AI permit utilizatorilor să elimine din fotografii persoane/obiecte nedorite, rezolve problema pozelor în care au ieșit cu ochii închiși sau să îmbunătățească detaliile selfie-urilor.

Producătorul precizează că funcțiile AI îi pot ajuga să genereze text pentru postările din social media, să rezume postări sau articole, dar și să îți citească textul respectiv în cazul în care vrei să afli ce conține dar nu vrei să stai cu ochii în telefon.

De asemenea, OPPO precizează că funcțiile AI ajută și la o mai bună calitate a apelurilor, în cazul în care acestea sunt realizate într-un mediu zgomotos. De asemenea, reprezentanții companiei au prezentat și funcția AI Linkboost, gândită să le permită o conexiune mai bună la Internet, dar și o revenire mai rapidă a conexiunii în cazul în care este pierdut accesul la Internet.

Producătorul precizează că toate aceste funcții sunt disponibile atât pe Reno 12 Pro, cât și pe versiune Reno 12. Recent, producătorul a precizat că și-a luat angajamentul de a produce telefoane AI accesibile tuturor. Până la finalul anului vrea să ofere prin dispozitivele sale acces la funcții AI generative către aproximativ 50 de milioane de utilizatori la nivel global.

Ce specificații au telefoanele din seria OPPO Reno 12 și prețurile de lansare

sursa foto: Wall-street.ro

Ambele modele vin cu un procesor Mediatek Dimensity 7300 Energy, o dimensiune a ecranului de 6,7 inci și o baterie de 5000 mAh și 12 GB de RAM În ceea ce privește camerele foto, ambele vin cu trei camere foto pe spate, după cum urmează

Reno12 Pro: cameră principală de 50 megapixeli, cameră telefoto de 50 de megapixeli, cameră ultra wide de 8 megapixeli și cameră de selfie de 50 de megapixeli.

Reno 12: Cameră principală de 50 de megapixeli, cameră ultra wide de 8 megapixeli + o cameră macro de 2 megapixeli.

OPPO Reno 12 Pro a fost lansat la un preț de 599 de euro și este valabil începând cu 18 iunie, iar OPPO Reno 12 a fost lansat la un preț de 499 de euro și este disponibil începând cu 25 iunie.

Alături de aceste două smartphone-uri, OPPO a mai lansat accesorii precum ceasul OPPO Watch X(329 de euro) și căștile Enco X3i(129.90 de euro) și Enco Air4 Pro(79.90 de euro).

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri