Emiratul Dubaiului a aprobat numirea a 22 de ofițeri șefi de inteligență artificială în departamentele guvernamentale cheie. Aceștia vor avea sarcina de a crea o strategie vizionară a acestei tehnologii pentru viitor.

Hamdan bin Mohammed, Șeicul și Prințul Moștenitor al Dubaiului a declarat că valorificarea inteligenței artificiale este esențială pentru eforturile de a poziționa emiratul Dubaiului ca lider global în utilizarea acestui instrument high-tech.

Ofițerii AI vor servi organisme guvernamentale: Poliția din Dubai, Autoritatea pentru Drumuri și Transport din Dubai, Autoritatea pentru Electricitate și Apă din Dubai și Departamentul Economiei și Turismului.

Accelerarea dezvoltării inteligenței artificiale, a instrumentelor și a aplicațiilor sale este un pilon cheie al viziunii Alteței Sale, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum de a poziționa Dubai ca un hub global în dezvoltarea și implementarea soluțiilor de inteligență artificială”, declară autoritățile emiratului.

Dubai-ul, împreună cu restul Emiratelor Arabe Unite a promovat utilizarea AI pentru o guvernare mai agilă și mai eficientă. De altfel, anul trecut, Sheikh-ul Hamdan a lansat Centrul pentru Inteligență Artificială Dubai la Emirates Towers.

Acest centru instruiește peste o mie de angajați din 30 de organisme guvernamentale pentru a utiliza AI generativă pentru a crea imagini, videoclipuri, audio, text și modele 3D. De asemenea, centrul intenționează să lanseze zeci de proiecte-pilot, să îmbunătățească serviciile guvernamentale, să crească productivitatea angajaților guvernamentali și să sprijine peste 20 de start-up-uri de tehnologie avansată naționale și globale.

Încă din 2017, Emiratele Arabe Unite au un ministru al Inteligenței Artificiale, iar din 2020 dețin prima

Universitate de Inteligență Artificială, „Mohamed bin Zayed” din Abu Dhabi. Anul acesta va avea loc absolvirea primului grup de studenți care vor avea un rol esențial în dezvoltarea țării. „Vor avea un loc în primul rând al istoriei, și vor juca un rol principal în modelarea acesteia. Studenții au ales una dintre cele mai interesante discipline din știință și unul dintre cei mai mari catalizatori ai dezvoltării umane.”, a declarat Dr. Sultan Al Jaber, Ministrul Industriei și Tehnologiei Avansate și decanul facultății.

Mulți analiști de cercetare de piață spun că AI are potențialul de a aduce numeroase schimbări pozitive în societate, inclusiv o productivitate sporită, asistență medicală îmbunătățită și acces mai mare la educație, dar trebuie să ne adaptăm chiar acum!

Cei care lucrează în locuri de muncă care sunt manual repetitive sunt de părere că Inteligența Artificială și roboții sunt o forță perturbatoare, când vine vorba de viitorul locurilor de muncă și se tem că vor rămâne fără job.

Concluzia nu este încă trasă, dar înclinația este mai degrabă că AI va avea un impact pozitiv, decât negativ, va crea vocații noi, va ajuta la rezolvarea problemelor complexe și ne vor face viața de zi cu zi mai ușoară și mai convenabilă.

AI Expo Europe este evenimentul care va decripta impactul Inteligenței Artificiale asupra prezentului, dar mai ales al viitorului și va furniza posibile răspunsuri la marea întrebare: ne va fura AI job-urile?! ! Cea mai mare conferința interactivă din Estul și Centrul Europei vă implica profesioniști, lideri și adepți ai inovației, „dreamers, thinkers&doers”, mentori și oameni de afaceri, într-un eveniment unic al acestei industrii ce schimbă lumea!

Subiecte de discuție vor fi vaste: de la educație, la ecologie, de la domeniul legal la cel al schimbărilor profunde în societate, de la arhitectură și urbanism la artă, dar mai ales impactul asupra meseriilor viitorului. Pentru mai multe informații, pentru a cumpăra bilete sau pachete promoționale, click aici: www.aiexpoeurope.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri