La doar câteva ore după ce Apple și OpenAI anunțau o colaborare extinsă pe viitor, Elon Musk a transmis un avertisment care i-ar afecta direct pe angajații săi care folosesc iPhone. Prin noul parteneriat, se dorește și implementarea tehnologiei ChatGPT bazată pe inteligență artificială în asistentul personal Siri, dar Musk este de părere că folosirea tehnologiei la nivel de sistem de operare ar aduce riscuri imediate, conform Reuters.

Elon Musk nu-și dorește ca angajații săi să mai utilizeze aparatură Apple, dar doar dacă aceasta va avea funcționalități dezvoltate de OpenAI implementate în sistemul de operare. „Vorbim de o problemă gravă de securitate,” a spus omul de afaceri într-o postare pe o platformă de socializare. „Toți vizitatorii vor trebui să-și lase orice dispozitive Apple la intrare,” a adăugat acesta.

Musk consideră că este „absurd” că Apple nu și-a putut dezvolta propriul sistem bazat ppe inteligență artificială generativă (Gen AI), „dar, cumva, se poate asigura că OpenAI va proteja informațiile private [pe care le primește] și va proteja utilizatorii,” a mai spus Musk. Șeful Tesla și SpaceX a mai sugerat și că Apple nu știe cum folosește OpenAI informația pe care o culege de la utilizatori.

„Apple nu are habar ce se întâmplă în momentul în care îți dai acordul ca OpenAI să-ți culeagă datele. Acestea ajung să fie vândute mai departe,” a spus acesta în cadrul aceleiași tirade îndreptate împotriva Apple și OpenAI. Acesta este doar cel mai recent episod dintr-un șir mai lung de ciocniri între Musk și OpenAI, antreprenorul american deschizând chiar și o acțiune în justiție împotriva companieie de tehnologie pe care a co-fondat-o în 2015.

Apple și OpenAi bat palma, dar ce înseamnă asta pentru tine

Recent, cele două companii de tehnologie și electronice au anunțat că AI-ul dezvoltată de OpenAI va ajunge pe device-urile care rulează iOS, iPadOS și MacOS până la finele acestui an. În cadrul anunțului, Apple a dat asigurări că ChatGPT va putea fi utilizat gratuit de către cei care folosesc deja terminale Apple și, totodată, că informațiile acestora nu vor fi culese și memorate.

Se pare că utilizatorii vor fi întrebați dacă-și oferă consimțământul ca un document sau o imagine să fie procesat de ChatGPT, care va funcționa ca parte a asistentului Siri. „Când informația pleacă din device-ul tău și este trimisă către cloud-ul digital protejat, ea este anonimizată și codată, deci n-o poate vedea nici Apple și nu poți accesa nici tu datele altora”, a explicat pentru Reuters Ben Bajarin, CEO al Creative Strategies, o firmă de consultanță.

Tehnologia GPT-4o va ajunge la utilizatorii Apple în a doua parte a acestui an, când se va lansa iOS 18 și macOS Sequoia. Utilizatorii care folosesc ChatGPT Premium își vor putea armoniza contul cu iPhone-ul propriu, de exemplu, pentru a folosi aceleași facilități și pe mobil, prin Siri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri