Consiliul Concurenței derulează mai multe inspecții inopinate la nivelul industriei IT în cadrul unei investigații. Grupul Bittnet și Trencadis au publicat informații cu privire la acțiunile instituției.

BITTNET SYSTEMS informează investitorii despre primirea unui ordin al Consiliului Concurenței cu privire la declanșarea unei investigații pe piața comercializării de echipamente de tehnologia informației și comunicații din România.

Investigația privește diferite proceduri din perioada 2019-2024 aferente unor proiecte de infrastructuri IT&C și acoperă mai multe societăți active în domeniul IT din România printre care și 2 companii care fac parte din pilonul de Infrastructură Digitală al grupului Bittnet: Dendrio Solutions SRL și Dataware Consulting SRL.

„Grupul Bittnet nu are cunoștință că vreuna dintre societățile parte din grupul său să fie implicate în vreun fel în practici anticoncurențiale în cadrul procedurilor unde a ofertat în spațiul public sau privat, grupul fiind implicat activ în implementarea unor proiecte și proceduri de conformare cu regulile de concurență”, se arată în mesajul trimis de companie pe bursă.

Compania IT Trencadis a precizat într-o postare pe LinkedIn că în perioada 4-7 iunie are loc un control inopinat al Consiliului Concurenței la mai multe firme, distribuitori și un furnizor de tehnologie.

„La Trencadis am luat toate măsurile necesare pentru respectarea Ordinului de control și am pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei toate informațiile solicitate. Considerăm că un astfel de demers este o practică uzuală și normală într-o economie de piață funcțională, iar pentru a asigura proiecte complexe de transformare digitală, eforturile companiilor din domeniu trebuie direcționate spre un comportament concurențial normal”, precizează compania.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri